Відділ освіти Сокальської РДА
08:49, 26 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 27.05.2013
   
Новини
  
27 травень 2013 року

 

  

 Журналіст  - це не професія, а покликання, яке потрібно оберігати і розвивати.

      Як писав один відомий філософ «Про світле минуле турбуються історики, про світле майбутнє – політики, а про світлу сучасність –журналісти.» Справді, на їхні плечі лягло тяжке завдання, адже саме вони доносять інформацію до багатьох мільйонів людей. Проте, сучасність ставить нові вимоги до журналістів, вона вимагає все більше їхнього часу і більшої відданості покликанню. Адже журналіст  - це не професія, а покликання, яке потрібно оберігати і розвивати.
      Є багато людей, які мають прихований талант журналіста, але їм бракує сміливості розповісти про нього усьому світові. Напевно, у їхньому житті  просто немає таких людей, яким би вони могли довіритися і які би вказали їм правильну дорогу. На щастя, у нашому районі є навчальні заклади, які  працюють за пріоритетним напрямком «Журналістика» і мають значні досягнення у цій справі . 
      Нещодавно в Ільковицькому  НВК «ЗШ І-ІІІ  ступенів – дитячий садок» відбувся  районний семінар - практикум  координаторів шкільної журналістики на тему  «Створення відеороликів і радіопередач».
      У семінарі взяли участь координатори шкільної журналістики: Крук О.Б.- Великомостівський  НВК «ЗШ І-ІІІ  ст. – ліцей», Мащак О.І. - Сокальська СШ І-ІІІ ст.. №3, Матерна М.Я. - Тартаківська ЗШ І-ІІІ  ст., Мроць О.П. - Сокальська гімназія ім. Олега Романіва,  методист відділу з питань освіти, сім’ї та молоді Любов Броніславівна Плюхін, яка зазначила, що семінар проводиться з метою розвитку шкільної преси;  виявлення нових журналістських талантів і оволодіння досвідом у галузі журналістики. Плюхін Л.Б. ознайомила присутніх з планом проведення семінару, а також із завданнями, які стоять перед НЗ, що працюють у даному напрямку, а саме:
•    привернути увагу до професії журналіста;
•    забезпечити широку відкритість навчально-виховного процесу і всього шкільного життя,  використовуючи всі наявні шкільні засоби масової інформації;
•    заохочувати юнкорів та викладачів загальноосвітніх навчальних закладів до активного відображення у своїх матеріалах шкільного життя;
•    сприяти спілкуванню та налагодженню міжнародних взаємозв’язків юнкорів та педагогів медіа-освіти.
       Директор школи Андрій Ярославович Костюк Ільковицького  НВК «ЗШ І-ІІІ  ступенів – дитячий садок» представив гостям школу,  зробивши заочну екскурсію-презентацію  навчального закладу  «З історії школи» та розповів про роботу навчального закладу з пріоритетного напрямку «Журналістика».
       Керівник гуртка «Основи журналістики» Ірина Степанівна Баштик провела із гуртківцями захист творчих
робіт у вигляді кінофестивалю, на якому було представлено відеоролики  «Моя країна - Україна», «Здоровий спосіб життя», «Майбутня професія», «Мова єднання» та «Рідна школа». Згодом учні вищезазначених шкіл презентували роботу навчального закладу з пріоритетного напрямку «Журналістика», показали відеоролики, присвячені проблемі мови та культури мовлення; представили до уваги учасників семінару інтерв’ю із учасниками конкурсу молодих педагогів «Надія -2013», який відбувся 28 березня в Сокальській СШ І-ІІІ  ст. №3.
        Протягом декількох годин ми ділилися досвідом, дізнавалися більше про журналістику в інших школах та обмінювалися ідеями.
        Я знаю, що кожен з присутніх на семінарі почерпнув для себе деякі знання, запас нових ідей і прагнення рухатися тільки вперед, до нових нескорених вершин.

 

Любов Плюхін,
Методист РМК

 



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua