Відділ освіти Сокальської РДА
16:25, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 20.11.2013
   
Новини
  
 

  

     Віктор Гюго писав, що "у цьому світі є тільки одна річ, перед якою належить схилятися, це - геній, і одна річ, перед якою слід упасти на коліна, - це доброта". Невже доброта вивітрилася з генів нашого народу? Та ні. Благодійники є, хоча їх не так багато, і вони не спроможні робити такі великі благодійні внески як колись. Але вони є у кожному місті і селі нашої держави. І для того, аби активізувати той рух благодійництва і водночас зробити ще дві добрі справи - допомогти дітям-інвалідам і підтримати творчих та обдарованих дітей - благодійний фонд "Майбутнє України. Сокальщина" разом з відділом освіти Сокальської РДА вже вдруге організували виставку "Умілі руки - Божий дар" та благодійний аукціон. Багатогранністю дитячих талантів, вишуканістю творчих робіт подивляли і захоплювалися, мабуть, усі, хто бачив ці роботи.
      Оскільки у працівників відділу освіти Сокальської РДА та членів благодійного фонду «Майбутнє України. Сокальщина» вже був досвід проведення виставки учнівських робіт та благодійного аукціону, то цьогорічна робота була більш злагодженою, продуманою та організованою. Цьогоріч захід присвячено Року дитячої творчості.
      Найбільше серця, душі і праці вклали у проведення заходу президент БФ Юлій Лукомський та начальник відділ освіти Сокальської РДА Р.Т. Монастирський.
      Цього року внесені незначні зміни щодо організації цих заходів, так вони були розмежовані та проведені в два дні, 25 жовтня 2013 року проведено виставку –продаж учнівських робіт та 28 жовтня 2013 року – благодійний аукціон.
       Учні шкіл були особливо активними, так у виставці взяли участь учні з 35 навчальних закладів району, які виготовили та представили 638 виробів. Серед них:  картини вишиті бісером, вироби з дерева, ляльки-мотанки, вироби з глини, предмети ткацтва, обереги, писанки тощо. На виставці члени БФ «Майбутнє України. Сокальщина», а саме Юлій Лукомський (президент БФ), Оксана Савчук-Царинська (член фонду, методист РМК відділу освіти Сокальської РДА), Ірина Мандрик (член фонду, голова Союзу Українок Сокальщини), Марія Христинич (голова апарату Сокальської РДА) та Ірина Калитовська (член фонду, депутат Сокальської міської ради) відібрали 23 дитячих роботи на аукціон.  
        На відміну від попереднього року аукціон пройшов активніше, у ньому взяло участь 11 жертводавців Сокальщини, які придбали усі лоти. Кошти, які були виручені з аукціону, а це понад 7 000 гривень урочисто передано дітям-інвалідам Сокальського району.



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua