Відділ освіти Сокальської РДА
04:23, 19 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 03.02.2014
   
Новини
  
3 лютий 2014 року

 

  

Організація правоосвітньої та правовиховної роботи у школі:
нормативно-правовий аспект, шляхи вдосконалення.

  З метою удосконалення правововиховної, правоосвітньої роботи у загальноосвітніх навчальних закладах, 29 січня 2014 р. на базі Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №4 -ліцей» відділом освіти Сокалської РДА проведено семінар – практикум для заступників директорів з виховної роботи, вчителів правознавства, які відповідають за організацію правоосвітньої та правовиховної роботи у школі. У роботі семінару-практикуму взяли участь працівники РВ КМСД, СуСД, РЦСССДМ та педагоги шкіл району.
   Під час роботи семінару розглядалися питання співпраці навчальних закладів і СуСД, РВ КМСД з проблеми попередження вчинення насильства у сім’ях та серед однолітків; співпраці фахівців РЦСССДМ та відділу освіти у роботі із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах; роботи шкільних (окружних) практичних психологів із учнями «групи ризику» та інші форми надання практичної та методичної допомоги навчальним закладам із питань організації правоосвітнього та правовиховного процесу.
   Крім того, на семінарі порушувалися питання щодо поширення позитивного досвіду з організації правоосвітньої та правовиховної роботи, зокрема вчитель історії та керівник правового клубу Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. - ліцей» Хомин Н.А. презентувала роботу правового клубу «Закон і ми», розкрито основні форми роботи та представлено результати реалізованих учнівських правових проектів, вчитель історії та правознавства Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №5 Горбань С.І. представила роботу шкільного консультаційного пункту з питань правової освіти, який діє на базі навчального закладу.
   Актуальним під час роботи семінару-практикуму було питання аналізу стану правопорушень серед учнів шкіл району за 2013р. З даного питання виступив старший оперуповноважений районного відділу КМСД А.І. Петрига, який звернув увагу учасників семінару на значне зменшення кількості вчинених  правопорушень учнями шкіл Сокальського району у 2013 році в порівнянні з попереднім роком.
   У ході семінару також обговорювалися проблемні питання реалізації районної програми  попередження поширення алкогольних напоїв, тютюнових та наркотичних виробів, правової освіти населення, профілактики правопорушень і дитячої бездоглядності та визначалися перспективи подальшої роботи в даних напрямках.


Методист Сокальського
районного методичного кабінету
А. Дзьоба




Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua