Відділ освіти Сокальської РДА
00:19, 26 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 06.05.2015
   
Новини
  
6 травень 2015 року

 

  

 

24-26 квітня у м.Львів відбулася конференція, яка стала підсумковим заходом проекту «Створення альтернативних форм дошкільної освіти у сільських громадах», що реалізовувався протягом 2012-2015 років благодійною організацією «Центр освітніх ініціатив» зі Львова, Товариством «Едукатор» з Ломжі (Польща), Агенцією розвитку Радехівщини, Центром громадських ініціатив з Перечина та Волинським ресурсним центром за фінансової підтримки Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.  

Організатори конференції запросили представників з різних регіонів України: науковців, викладачів інститутів післядипломної освіти, працівників відділів освіти, директорів шкіл та завідувачів дошкільних навчальних закладів. Учасниками були і представники з Польщі та Грузії.

Починаючи з 2013 року Сокальщина також була долучена до реалізації цього проекту. Альтернативні групи дошкільного навчання вже створені при школах у тих селах, де не було дошкільних закладів. Це шість населених пунктів Сокальського району, зокрема: с.Бутини, с.Борове, с.Межиріччя, с.Перемисловичі, с.Стремінь та с.Себечів. На конференції головний спеціаліст відділу освіти Ковалишин Л.Б. презентувала розвиток середньої та дошкільної освіти з досвіду роботи  Сокальського району.

В ході дискусій на конференції було дуже багато цікавих ідей: обговорювали польський та грузинський досвід альтернативних форм дошкілля, нові підходи до управління дошкільним закладом, дискутували про нові виклики, які несе освітній сфері децентралізація та про альтернативні дошкільні заклади в Україні. Піднімалися питання: що децентралізація принесе освіті? Як на місцях готуються до змін в управлінні освітніми закладами? Які альтернативні форми освіти існують в Україні? Були представлені форми роботи з дошкільнятами, батьками та громадою. Також учасники працювали над рекомендаціями владі, органам управління освітою, МОН, що слід зробити, щоб кожна дитина з наймолодшого віку могла реалізувати своє право на якісну освіту. 

 



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua