Відділ освіти Сокальської РДА
18:03, 16 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 20.03.2017
   
Новини
  
 

  

 Урізноманітнення ігрової, мовленнєвої діяльності та художньої творчості дошкільнят засобами музейної педагогіки

  16 березня в Острівському НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» відбулося засідання семінару-практикуму для вихователів-методистів ДНЗ та заступників директорів НВК «школа-дитячий садок». Завданням семінару-практикуму стало розширення арсеналу методів та прийомів роботи педагогів з дітьми та батьками у міні-музеях, стимулювання творчої активності педагогів, поглиблення знань щодо створення змісту міні-музеїв, сприяння обміну досвіду між педагогами ДНЗ та НВК «школа-дитячий садок».
У теоретичній частині  методист РМК Шукатка І.Є. висвітлила питання нормативно-правового забезпечення та актуальності, принципів музейної педагогіки; розповіла про музейну педагогіку та її значення у всебічному розвитку дітей; про завдання, форми та методи роботи з дітьми.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Хомишин М.Р. поділилася досвідом роботи з теми «Створення музейного освітнього простору в ДНЗ. Використання елементів музейної педагогіки у навчально- виховному процесі з дітьми». У практичній частині присутні переглянули інтегроване заняття з дітьми старшої групи «В гостях у бабусі» (вихователь Богун М.Є. та музичний керівник Гаврилюк М.Я.), яке було організоване та проведене у міні-музеї "Світлиця". Дошкільнята знайомилися з історією свого народу, життям та діяльністю людей, звичаями, традиціями.
   Керівник семінару-практикуму Шукатка І.Є. провела методичний ринг «Педагогічна майстерність», де слухачі розв’язували цікаві завдання та розгадували кросворди з теми музейної педагогіки, ділилися досвідом роботи.





Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua