Cемінар директорів шкіл у Телязькій ЗШ І-ІІ ст. Відповідно до плану роботи відділу освіти та методичного кабінету 9 червня 2011 року у Телязькій ЗШ І-ІІст. проведено семінар директорів шкіл І-ІІ ст. на тему «Сучасний підхід до організації харчування у школі». Під час семінару директор школи Тимчук О.С. представив учасникам семінару презентацію «Телязька ЗШ І-ІІІ ст.: історія та перспективи розвитку», розповів про історію школи, її сучасний статус, проблеми, досягнення та перспективи. В рамках семінару відбулася презентація реалізованого шкільного проекту. В рамках проекту учні школи створили інформаційно-просвітницькі плакати, виставку яких було організовано для гостей. Дирекцією школи проведено дослідження впливу гарячого харчування на стан здоров’я учнів школи за останні 5 років. Головний спеціаліст відділу освіти Тот Л.Г. провела навчальний практикум з питань організації харчування, звернула увагу на правове поле даного напрямку роботи, надала методичні рекомендації щодо планування заходів з удосконалення організації харчування. Лікар районної санепідемстанції Сливінська О.В. провела з керівниками шкіл навчання на тему «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування у школі. Профілактика гострих кишкових інфекцій». Директори шкіл відвідали відкритий виховний захід, присвячений профілактиці нездорового харчування, метою якою було вироблення навиків культури харчування, повага до національних традицій, пов’язаних з культом харчування, пропаганда здорової та корисної їжі. Захід проведено на високому організаційному, методичному рівні, до нього були залучені учні різного віку та вчителі школи. | | Учасники семінару отримали мультимедійні презентації, які були представлені під час семінару; методичний посібник «Організація харчування у школі» із добіркою нормативних документів, зразків документації з питань харчування; методичні рекомендації щодо планування роботи з організації харчування (у річному плані роботи); сценарії проведених уроків, виховних заходів. Крім того, директором школи підготовлено методичні посібники «Абетка харчування» (3 частини) з добіркою методичних рекомендацій для проведення уроків, виховних заходів для використання вчителями початкових класів, основ здоров’я та класними керівниками. Учасники семінару оглянули навчальні кабінети, шкільну їдальню, тематичні куточки, що ілюструють основні напрямки роботи школи, поспілкувалися з учнівським та вчительським колективами. Всі присутні відзначили оформлення шкільної їдальні, що носить естетичний та інформаційно-просвітницький зміст. Досвідом роботи з організації якісного харчування, щодо пропаганди гарячого харчування серед учнів та батьків поділився директор школи Тимчук О.С. та відповідальний за організацію харчування Сень Г.І.. Учасники семінару взяли участь в обговоренні проблеми під час круглого столу. Захід проведено на високому науково-методичному рівні, його зміст та форма мали практико-орієнтований характер. Результати семінару підтвердили високий рівень організаторської роботи, проведеної директором Тимчуком О.С.
|