Відділ освіти Сокальської РДА
14:32, 19 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 07.10.2013
   
Новини
  
7 жовтень 2013 року

 

  

 

МОЛОДІЖНИЙ ФОРУМ
ЗА ДЕМОКРАТІЮТА ПРАВА ЛЮДИНИ В ШКОЛІ

  23-27 вересня 2013 року у дитячому санаторно-оздоровчому таборі «Ласпі» (Автономна Республіка Крим) пройшов Молодіжний форум за демократію та права людини в школі, організаторами якого були Європейський центр Вергеланда (Королівство Норвегія), Рада Європи, Міністерство освіти і науки України та Інститут інноваційних технологій і змісту освіти.
     Форум проводився з метою активізації участі молоді у громадському житті країни, шляхом навчання молоді та фахівців галузі освіти в контексті сприяння демократичного розвитку, поширення демократичної культури у школах та місцевих громадах.
     Відбір команд для участі проводився Центром Вергеланда у червні 2013 року на основі заяви. Обов’язковою умовою участі був достатній рівень володіння англійською мовою (на рівні не нижчому ніж В2 «вище середнього»), висока мотивація до участі у програмі та наявність конкретних ідей щодо практичного втілення та популяризації навичок, здобутих в рамках тренінгів.
    З 93 поданих заявок, які надійшли на адресу організаторів з цілої України, було відібрано лише 10 команд. Львівську область представляла Сокальська спеціалізована школа I-III ст. №3 у складі вчителя англійської мови Шарової Нелі Василівни та двох учнів Терех Вікторії та Кравчук Валентини. Також були присутніми команди Волинської, Запорізької, Київської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської областей, Автономної Республіки Крим та м. Києва.
      В церемонії відкриття Форуму взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії Пан Йон
Елведал Фредріксен; представник Ради Європи Катя Долгова-Дреєр та представник Ради Європи в Україні Ігор Гуцуляк; директор  Європейського центру Вергеланда Анна Перона-Фельдштад; заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим Володимир Буякевич та заступник начальника управління освіти і науки Севастопольської міської державної адміністрації Віктор Корнієць; заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Юрій Завалевський та інші. Учасників Форуму привітали представник
Міністерства освіти і науки України Оксана Коваленко та головний тренер Форуму Ролф Голоб, які наголосили на важливості даного заходу у розвитку взаємодії між українськими освітянами з представниками освіти інших країн.
     Форум проводився досвідченими тренерами з Швейцарської Конфедерації, Естонської Республіки, Королівства Норвегії на основі моделі навчання, що базується на загальношкільному підході до освіти з прав людини і громадянства. Робочою мовою була англійська. Усі учасники були забезпечені підручниками та роздатковими матеріалами.
    Команди працювали над проектами,  які сприяли виробленню практичних умінь щодо впровадження основних принципів демократії у школах. За три дні інтенсивної роботи учасники форуму змогли ознайомитись з основними принципами роботи у сфері прав людини, вивчити досвід роботи тренерів та презентувати власні досягнення.

    Сокальська спеціалізована школа I-III ст.№3 вже неодноразово брала участь у всеукраїнських тренінгах, форумах та конкурсах. Цього року ми мали можливість взяти участь у міжнародному форумі та поділитись власними досягненнями, адже одним із завдань було представити свій регіон та школу.
    Після повернення додому кожна команда працює над розробкою та втіленням власного проекту. Наша школа працює над проектом «Реставрування архітектурних пам’яток Сокальщини. Костел Бернардинів.» Побажаємо команді Сокальської спеціалізованої школи I-III ст.№3 успіхів у реалізації проекту.



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua