Відділ освіти Сокальської РДА
22:12, 5 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 13.05.2014
   
Новини
  
13 травень 2014 року

 

  

 

    Багатолюдно було  весняного погожого ранку на подвір’ї ДНЗ с.Переспа. Тут  зібрались  вихованці ДНЗ,  їх батьки, працівники закладу та музичні керівники дошкільних навчальних закладів Сокальського району.  В цей день на базі дитячого садка «Лелеченя» проводилось районне методичне об`єднання музичних керівників на тему: «Використання народних ігор обрядового циклу у проведенні музичних свят та розваг».  
     Саме на подвір»ї дитсадка музичний керівник закладу Ірина Кашуба та вихователь Зоряна Данилевич організували відкритий перегляд розваги на тему «Ой весна-красна!». Діти  в красивих національних костюмах виконували веснянки – старовинні обрядові пісні, пов`язані з початком весни і наближенням весняних польових робіт, одночасно виконуючи таночки та ігри, якими «закликали» весну та добрий урожай. 
      Керівник методоб’єднання музичних керівників Леся Пивоварчук  цікаво продовжила роботу з питання спільної роботи музичного керівника та вихователя у розвитку активного творчого ставлення до музики. Кожен музкерівник одержав посібник з методичними рекомендаціями щодо використання народних ігор у роботі з дітьми дошкільного віку, які підготувала методист районного методкабінету Марія Тимошик.
      На закінчення заходу завідувач ДНЗ Ганна Олійник відзначила, що веснянки у виконанні дітей – це ті пісні, що звеселяють людей, несуть в їхні  душі   красу та оптимізм і є дорогоцінним скарбом культури наших предків.  А сільський голова Кіндратюк С. Н. щиро подякував працівникам дитсадка за велику  результативну роботу і запросив дошкільнят виступити на сцені в центрі села в честь відзначення Дня Матері.

 



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua