Відділ освіти Сокальської РДА
16:56, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 23.01.2018
   
Новини
  
23 січень 2018 року

 

  

 Мистецька освіта на порозі НУШ

Районне методичне об’єднання вчителів предметів художньо-естетичного циклу   працює над  створенням умов для саморозвитку вчителів предметів художньо-естетичного циклу з метою впровадження нового Державного стандарту  та з метою наскрізного впровадження механізму реалізації завдань компетентнісного підходу.Тому саме  компетентнісне навчання, інтегроване навчання, пошук нових методів та форм роботи на уроках предметів художньо-естетичного циклу -  основні теми засідань проблемних методичних об’єднань, що відбулись у грудні 2017 та січні 2018 року.Зокрема, під час засідання проблемного методичного об’єднання вчителів художньої культури та інтегрованого курсу «Мистецтво», яке відбулось на базі Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 розглядались наступні питання:
інтеграція мистецьких навчальних  предметів на уроках мистецтва та художньої культури засобами введення наскрізних змістових ліній. Майстер-клас щодо вивчення творчості художників-романтиків  провела вчитель Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№5 Грачова Н.М. Вона продемонструвала методи, що  дають можливість здійснювати міжпредметне навчання (література, музика, образотворче мистецтво) на уроках художньої культури.

 Засідання продовжила панорама методичних ідей «Баланс видів мистецької діяльності учнів на уроках Мистецтва». В рамках панорами вчитель Сокальського НВК «ЗШ І ст.-гімназія» Владичко О.П. презентувала відео презентації до системи уроків інтегрованого курсу «Мистецтво» з теми «Модернізм», вчитель Перетіцького НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» Іванойко Г.В. провела майстер-клас «Колаж-імпровізація за  мотивами творчості художників-модерністів».

Проблемне МО вчителів та керівників хореографії в цьому році працює над темою «Розвиток хореографічного мистецтва засобами впровадження сучасних форм і методів».
  У рамках  засідання, що відбулось у Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 у грудні 2017 року, вчитель Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 Бубела О.Я. та вчитель Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №5 Шевченко Р.Ю. провели майстер-клас «Розвиток хореографічного мистецтва засобами впровадження сучасних форм і методів»

Також відбулась презентація навчального додатка «Learning Apps» та мистецького проекту «Еducational dance show».

Мистецький проект «Еducational dance show» є пошуком нових форм та особливостей хореографічного жанру, де кожен учасник має змогу продемонструвати розмаїття творчих здобутків сучасного та народного танцю.   Даний мистецький проект буде реалізовуватись у Сокальському районі у лютому 2018 року.

Засідання проблемного методичного об’єднання  вчителів музичного мистецтва «Формування ключових компетентностей на уроках музичного мистецтва» відбулось у січні 2018 року у Сокальській ЗШ І-ІІІ ст. №4. 
 У ході засідання відбулась презентація методичного посібника Яреми С.І. "Компетентність обізнаності та самовираження у сфері культури. Уміння вчитися впродовж життя". Окрім того Світлана Іванівна провела майстер-клас «Музично-творчі завдання як пошуково-пізнавальна практика, як прояв творчості».

У другій частині засідання відбулась презентація навчального додатка «Learning Apps» та практичне заняття по створенню та використанню вправ у даному додатку.



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua