Відділ освіти Сокальської РДА
10:37, 29 березня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 02.02.2018
   
Новини
  
2 лютий 2018 року

 

  

Педагогічна конференція«Патріарх Йосиф Сліпий-син свого народу. Крізь терни до зірок»

31 січня у Сокальській МАН відбулась педагогічна конференція, присвячена 125-ій річниці з Дня народження Патріарха  Йосифа Сліпого.
У конференції  взяли участь настоятель храму архистратига Михаїла о. Роман Синицький, завідувач  Сокальського РМК Галина Гібляк, методисти Сокальського РМК Галина Матвіїв, Оксана Рябова.  На початку конференції учителі та гості мали можливість оглянути виставку, присвячену Йосифу Сліпому, підготувала яку Світлана Михайлова, вчитель Сокальського «НВК І ст.-гімназія» імені Олега Романіва.
Любов Плюхін, методист Сокальського РМК, розповіла про життя патріарха Йосифа. Для більшості це була постать визначного громадянина, щирого українця. Він працював дуже віддано, своє життя проводив, маючи глибоку побожність, любов до Бога, любов до ближнього. Він мав релігійну і духовну мотивацію, був справжнім духовним провідником.
Продовжили розповідь про Йосипа Сліпого учні Сокальського «НВК І ст.-гімназія» імені Олега Романіва Підгайна Юлія, Кондратюк Уляна, Муж Діана, Арехта Станіслав, Бабійчук Роман «Особливе благословення з неба. Стежками життя Йосифа Сліпого». Учні розповіли про дитячі та юнацькі роки Митрополита.Настоятель храму архистратига Михаїла о. Роман Синицький зазначив, що Йосиф провів вісімнадцять років поневірянь по тюрмах, засланнях, був важко хворий, над ним збиткувалися усілякі кримінальні злочинці та опричники режиму – це й були оті терни, що випробовували його віру. Це був чоловік невтомної праці і глибокої мудрості, християнський подвижник і праведник.
Наталія Кріль, вчитель християнської етики Перетіцького НВК «ЗШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» виступила з відеопрезентацією «Роль Йосифа Сліпого у розбудові української церкви». Вона зазначила, що Ватикан визнав, галицького митрополита Йосифа Сліпого главою Української греко-католицької церкви. Перший серед українців увійшов до священної колегії кардиналів Католицької церкви. Йосиф Сліпий створює в Римі Український духовний центр, Український католицький університет.“Патріарх Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний”. Знайомий, бо дуже багато людей про нього чули, читали, можливо, навіть знали його, але значною мірою він ще є незнаний у багатьох аспектах.Що ж знають про цю постать наші школярі, учителі? До уваги учасників конференції було запропоновано переглянути відеоролики «Йосиф сліпий устами директорів, учнів та вчителів». Ролики підготували учні навчальних закладів та вчителі християнської етики Практика С.В. (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №5), Кравчук Г.Б. (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №4), Шевчук І.М.. (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №2),  Ковальчук З.Є. (Жвирківська ЗШ І-ІІІ ст.).Про вшанування пам’яті Йосипа Сліпого в Україні розповіла Стефанія Хмара, вчитель християнської етики Стенятинської ЗШ І-ІІІ ст.Активну участь в обговоренні взяли завідувач Сокальського РМК Галина Василівна Гібляк, о. Роман, вчителі християнської етики Шевчук Ірина Мирославівна, Кравчук Галина Богданівна, Михайлова Світлана Олексіївна, Луцик Світлана Михайлівна.~6~   Ми хочемо, щоб цей ювілей розбудив цікавість і бажання пізнати патріарха, його особу і його ідеї. Блаженніший Любомир говорить, що треба наслідувати патріарха Йосифа, а щоб наслідувати – потрібно його знати його.






Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua