Відділ освіти Сокальської РДА
05:53, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::02.03.2015
 
Новини
  
2 березень 2015 року

 

Засідання школи молодого вихователя

Забезпечення впливу художньої літератури на мовленнєвий розвиток дітей є одним із провідних методичних принципів у роботі з дошкільниками.

25 лютого 2015 року на базі ДНЗ с.Волсвин (завідувач Миколайчук В.В.) відбулося засідання школи молодого вихователя. Головним завданням роботи було висвітлення питання «Вимоги програми «Українське дошкілля» з розділу «Художня література»». Керівник ШМВ Волошин С.І. надала рекомендації щодо методики проведення занять художньо-мовленнєвого циклу. Під час проведення ігрового моделювання із слухачами було представлено використання схем-моделей на заняттях.

Слухачі мали можливість переглянути інтегроване заняття «Зустрічаємо весну» в різновіковій групі з дітьми старшого дошкільного віку. Вихователь Задорожна Т.В. на занятті використала цікавий дидактичний матеріал, провела вправи та ігри на розвиток мовлення, також ознайомила дітей із схемами-моделями підчас вивчення вірша О.Олеся «Веснянка». Вихователь врахувала пізнавальну тему навчально-виховного блоку тижня і завдання з розвитку мовлення.

Через твори художньої літератури відбувається збагачення, уточнення і активізація словника дітей. Ознайомлення з віршами, забавлянками, чистомовками, скоромовками сприяє закріпленню у дітей правильної звуковимови, розвитку виразності мовлення. Крім того, художня література сприяє розвитку поетичного слуху, образності мовлення, прищепленню любові до художнього слова.

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua