Відділ освіти Сокальської РДА
08:48, 24 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::02.03.2017
 
Новини
  
2 березень 2017 року

 

Районне методичне об’єднання вихователів різновікових груп з художньо-естетичного розвитку

Дитяча творчість – своєрідна сфера дитячого життя. Займаючись нею, дитина діє, спілкується з дорослими та однолітками і чим раніше дитину педагог навчать спостерігати, пояснювати незвичайне, дивуватися оточуючим явищам, предметам, експериментувати тим ґрунтовніше підготує її до прояву власне творчих здібностей.
  28 лютого на базі ДНЗ с.Войславичі відбулося засідання методичного об’єднання з проблеми «Розвиток творчих здібностей дітей засобами мистецької діяльності». Методист РМК Шукатка І.Є. надала методичні рекомендації щодо планування художньо-естетичного розвитку дітей в навчально-виховному процесі. Під час проведення ігрового моделювання із слухачами «Роль творчої діяльності вихователя» було представлено ряд вправ та ігор для розвитку творчого мислення в організації мистецької діяльності дітей.
Слухачі мали можливість переглянути різні форми дитячої діяльності з використанням нетрадиційних технік та матеріалів у зображувальній діяльності. Вихователь молодшої групи Король З.І. провела інтегроване заняття «Пригоди маленької рибки», а вихователь старшої групи Веклин Л.І. провела комплексне заняття «Звичайні речі оживають в руках малечі». Педагоги творчо підійшли до вирішення даної проблеми. Ігри, вправи та завдання сприяли розвитку мистецької діяльності дошкільнят, носили пізнавальний характер.  Творчість багато в чому визначається вмінням по-різному висловлювати свої почуття та уявлення про навколишній світ. Для цього слід навчити дитину бачити предмет з різних боків, уміти, враховувати різні ознаки предмета, створювати образ. Необхідно, щоб дитина не тільки вільно фантазувала, а й спрямовувала свою фантазію, творчі здібності на вирішення різноманітних завдань.


 



^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua