Відділ освіти Сокальської РДА
23:52, 19 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::03.04.2015
 
Новини
  
3 квітень 2015 року

 

Перший професійний старт: про конкурс молодих педагогів Сокальщини «Надія-2015»
26  березня у Сокальській СШ І-ІІІст. №3  відбувся  ювілейний районний конкурс молодих педагогів «Надія-2015». Його щорічно організовує Сокальський районний методичний кабінет спільно з дирекцією Сокальської СШ І-ІІІст. №3 (директор – Бобрецький Микола Зіновійович)

За   15 років у конкурсі взяли участі більше 150-ти конкурсантів. Конкурс став добрим стартом для професійного розвитку та кар’єрного росту багатьох молодих педагогів. Багато його переможців і призерів сьогодні вже працюють методистами, керівниками шкіл, стали призерами та переможцями районних та обласних етапів конкурсу «Учитель року», «Класний керівник року».

Цьогоріч за звання кращого молодого учителя змагалися дванадцять конкурсантів різного фаху:

•    Булик Галина Ярославівна, вчитель англійської мови  Домашівської ЗШ І-ІІст.;

•    Кравцов Віктор Петрович, вчитель інформатики Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №2- ліцей»;

•    Коцюбяк Катерина Юріївна, вчитель інформатики Сокальського Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №4- ліцей»;

•    Штикало Мар’яна Степанівна, вчитель інформатики Сокальської СШ І-ІІІст. №3;

•    Козійчук Юлія Іванівна – педагог-організатор Тартаківської  ЗШ І-ІІІст.;

•    Шкаврін Христина Михалівна – педагог-організатор. Учитель української мови та літератури Сокальської гімназії ім.. Олега Романіва;

•    Удуд Катерина Миколаївна, вчитель початкових класів Княжівської ЗШ І-ІІІст.;

•    Павлишин Марія Василівна, вчитель  початкових класів Двірцівського НВК «ЗШ І-ІІІст. – дитячий садок»;

•    Стадник Уляна Михайлівна, вчитель початкових класів Ванівського НВК Двірцівського НВК «ЗШ І-ІІст. – дитячий садок»;

•    Люба Любов Євгенівна, вчитель початкових класів Бояницької ЗШ ст.;

•    Буката Петро Богданович, вчитель географії Сілецької ЗШ І-ІІІст.;

•    Гаврилюк Василь Володимирович, вчитель фізики Сокальського Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №4- ліцей».

У журі працювали досвідчені керівники шкіл під головуванням начальника відділу освіти Монастирського Романа Теофіловича та почесного голови журі, директора Пристанської ЗШ І-ІІІст. Дмитріва Мар’яна Семеновича. Номінації визначали багаторічні досвідчені наставники  керівник Шкіл професійного становлення – Зджанська Г.О., Трошина О.М.. Пинка Н.М..

Ведучими заходу були  Музичук Микола (вчитель фізичної культури Перетіцької ЗШ І-ІІІст, переможець конкурсу «Надія-2015») та  Гудко Богдан (учитель  музичного мистецтва Телязької ЗШ І-ІІст, переможець районного та лауреат обласного етапу конкурсу «Учитель року -2012»).

Умовою участі у конкурсі було створення  педагогічного блогу,  який був оцінений журі попередньо.

В рамках очного етапу конкурсанти змагалися за цікавою, змістовною  конкурсною програмою. У першому конкурсі «Два в одному»: два завдання, два враження» презентували себе як педагога та особистість, а також моделювали мотиваційний етап першого уроку предмета. Під час педагогічного турніру відповідали на оригінальні запитання, які стосувалися питань загальної ерудиції, педагогічного світогляду, педагогіки, методики, психології. У групах конкурсанти створювали міні-проекти на тему «Сучасні ідеї змін у школі», а також відповідали на запитання директорів шкіл  у змаганням під девізом «Досвід-молодість». Свої знання сучасних стратегій, технологій, методів  та прийомів  навчання конкурсанти демонстрували під час презентації домашнього завдання «Моя перша педагогічна знахідка». Вміння розв’язувати нестандартні педагогічні ситуації, ораторські вміння, вміння бути цікавими для аудиторії продемонстрував останній конкурс «Розминка».

Захід пройшов в атмосфері педагогічного свята, цікавих спогадів про історію конкурсу,  активного спілкування  між досвідченим та молодим поколіннями педагогів.

Творчу атмосферу свята допомогли створити  молоді педагогічні таланти Шевченко Романа (Сокальська ЗШ І-ІІІст. №5) з оригінальним хореографічним соло «Не рубай калину» та Вільхова Оксана (Сокальська СШ І-ІІІст. №3) з сучасним вокальним номером. Його фінал організатори та учасники конкурсу присвятили  темі «Я люблю Україну». Для усіх присутніх танцювальну композицію з українським прапором виконали вихованці ДНЗ №8 м. Сокаля.

Володарем  призу глядацьких симпатій стала  Шкаврін Христина, учитель української мови та літератури Сокальської гімназії ім. Олега Романіва.

ІІІ місце розділили між собою Кравцов Віктор, вчитель інформатики Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №2- ліцей» та Павлишин Марія, вчитель  початкових класів Двірцівського НВК «ЗШ І-ІІІст. – дитячий садок».

ІІ місце здобув Гаврилюк Василь, вчитель фізики Сокальського Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №4- ліцей».

Переможцем конкурсу став Буката Петро, молодий талановитий та перспективний учитель географії Сілецької ЗШ І-ІІІст. Усі учасники та призери нагороджені подарунками,  дипломами у певній номінації, грамотами відділу освіти,  а  призери та переможці будуть нагороджені грошовою премією з нагоди Дня працівників освіти.

Ювілейний конкурс «Надія-2015» виконав свою місію – він створив умови для самореалізації молодих педагогів та розвитку їхньої творчої активності й ініціативи,  виявив  та поширив кращий педагогічний досвід молодих учителів, привернув  увагу керівників освіти та громадськості до проблем молодих педагогів. Конкурс став ще одним заходом педагогічного професіоналізму та підсумком  роботи Шкіл молодих педагогів та учителів-наставників. Надіємося, що для учасників він стане новим важливим кроком професійного росту.

Голова оргкомітету завідувач Сокальського районного методичного кабінету Галина Гібляк

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua