Відділ освіти Сокальської РДА
08:40, 28 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::03.06.2013
 
Новини
  
3 червень 2013 року

 

Добрий ужинок Сокальської Малої академії наук

В Сокальській малій академії наук відбулася Урочиста академія з нагоди закінчення навчального року. Цьогоріч вона присвячена підведенню вагомих результатів роботи за 2012-2013н.р. Привітати манівців прийшли гості - це заступник голови районної ради Чуб В.П., міський голова Зарічний Б.С., головний спеціаліст відділу з питань освіти, сім’ї та молоді Сокальської РДА Скребуха О.С. З Божим благословенням виступив сотрудник церкви св.Апостолів Петра і Павла о.Ярослав.

МАН - це елітний навчальний заклад, у якому панує постійний пошук, здорова конкуренція, високий рівень науково-дослідницької діяльності. У цьому навчальному році в Сокальській МАН МАН навчалося 393 слухачі з різних шкіл Сокальщини. Тут, в стінах МАН, учні знайшли нових друзів, справжніх однодумців, досвідчених наставників, які впевнено вели сходинками до пізнання різних наук.

Слухачі поглиблюють свої знання з різних предметів, готують перші самостійні наукові дослідження під керівництвом досвідчених вчителів та викладачів ЛНУ ім.І.Франка. Це перший, але важливий крок до великої науки, початок важкого, тернистого шляху до її вершин. Обдаровані учні і творчі вчителі академії з року в рік примножують її славу на теренах рідного краю і далі працюватимуть на благо України.

У цьому навчальному році слухачі МАН брали участь у предметних турнірах з фізики, хімії, математики, біології, історії, економіки і здобули ІІ місце з фізики і два ІІІ місця - з хімії і математики.

У І етапі (районному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяли участь 133 учні.

Гідно представивши Сокальщину на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту 12 наших слухачів стали переможцями та призерами і забезпечили 3-є надійне місце Сокальській МАН серед найрезультативніших МАН Львівщини. Їм було присвоєно звання «дійсний член малої академії»

Двоє слухачів МАН успішно представляли Львівщину на ІІІ етапі конкурсу-захисту в м.Києві. Це Середа Соломія (Стенятинської ЗШ І-ІІІ ст.)- ІІ місце (історія, секція соціологія), Головко Роман (Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. - ліцей»)- ІІІ місце (теоретична фізика). Цей результат забезпечив їм +40 і 30 балів до ЗНО з історії України та фізики відповідно. Вони ж були нагороджені грошовими преміями, які вручив Богдан Зарічний. Іменною премією Жвирківського селищного голови Івана Кошлая нагороджена випускниця Жвирківської школи Галина Рябова.

Наші вихованці брали активну участь і у міжнародних конкурсах:

- «Юнацькимй водний приз» - Кішовар Дмитро

- VII Міжнародний конкурс з українознавства ( з 605 учасників, 2 переможці - наші слухачі Жеребецька Неля (Жвирка), Смолинець Андрій (Сокальська спеціалізована ЗШ І-ІІІ ст.№3)

- Міжнародна виставка «Майбутнє України» - Головко Роман (Великомостівський НВК)

- Міжнародна науково-практична конференція «Україна очима молодих» - Середа Соломія та Колтонюк Дмитро (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №5).

За перемогу в конкурсах всі учні були нагороджені дипломами, грамотами, подяками:

За конкурс «Цікаві математичні ідеї» - І місце Войтко Катерина (уч. 10 класу Стенятинської ЗШ)-кер.Кровіцька Лариса

«Мультимедійні проекти: сайти та презентації» - Білецька Наталя ( уч. 10 клас Двірцівського НВК)-кер.Глюз Наталя

«Непізнана історія мого краю» - із 219 робіт - ІІ місце і грошова винагорода Дем`янович Тарас (уч. 10 класу Сокальської гімназії)-кер.Мусій Світлана

«Дотик природи» - І місце - Матрипула Любов (уч. 10 класу Сокальської ЗШ №5)-кер.Стасюк Ольга

«Кристали майбутнього» - Марфюк Захар ( уч. Сокальського НВК №4), Ложовська Марта ( уч. Сокальської ЗШ №3)-кер.Філозоф Ганна

За підсумками обласного конкурсу стендових проектів переможцями стали 10 манівців:

І місце - Дмитрук Роксоляна (українська мова),Жеребецька Неля (історія),Бачинська Софія (біологія)

ІІ місце -Курило Юлія (історія),Зубик Тетяна (біологія)

ІІІ місце -Трошина Ірина (психологія), Степко Дана (історія), Саврук Богдана (хімія), Федай Ярина і Семенюк Ярина (біологія) .

7 випускників МАН звільнені від ДПА в школі з річною та екзаменаційною оцінкою «12» в атестаті з базових дисциплін.

66 випускникам вручено Свідоцтво про позашкільну освіту. 54 присвоєно звання «кандидат у дійсні члени МАН»

Вчителі, які підготували призерів обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт нагороджені грамотами обласної Малої академії - це:

Багрій Мирослава Степанівна

Батіг Олена Іванівна

Владичко Ольга Петрівна

Кірик Юрій Ігорович

Кровіцька Лариса Ярославівна

Михайлова Світлана Олексіївна

Мусій Світлана Степанівна

Стасюк Ольга Юстинівна

Філозоф Ганна Василівна

Грамотою МАН нагороджена Краснова Ірина Миколаївна та їїї вихованці , які спільно випускають манівську газету «Інтелект»

Оголошено подяки дирекціям тих шкіл, які тісно співпрацюють з МАН, сприяють роботі з обдарованою молоддю, а також вчителям району, чиї учні брали участь у конкурсах Малої академії.

За рішенням педагогічного колективу та ради МАН цього року ми взяли участь в конкурсі освітянських мікропроектів і розробили проект «Комп`ютеризація Сокальської МАН - шлях до нових стандартів з обдарованими дітьми». Реалізація цього проекту дасть можливість організувати дистанційне навчання для обдарованих дітей з віддалених сіл Сокальського району та дітей з особливими потребами. Наші слухачі зможуть брати участь у лекціях, конференція, семінарах в системі онлайн з викладачами обласної МАН та провідних вузів Львівщини. Це також сприятиме покращенню матеріально-технічної бази нашого закладу, яка є недостатньою. Нам не вистачає наочності, науково-методичної літератури, техніки для презентації робіт та випуску газети «Інтелект».

Завдячуємо відділу з питань освіти, сім`ї та молоді Сокальської РДА і особисто начальнику Монастирському Р.Т. та головним спеціалістам відділу Білоус Х.О., Скребусі О.С. за розуміння наших проблем. Участь у всіх заходах, була профінансована, забезпечено довезення по можливості до м.Львова.

 Свято вдалося на славу. Батьки, гості і учні з особливим трепетом покидали актовий зал академії. З гордо піднятими головами йшли академісти - майбутня еліта України.

Директор Сокальської МАН Світлана Мусій


^

Відділ освіти Сокальської РДА

Підсумки обласного конкурсу мікропроектів у сфері енергозбереження

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua