Відділ освіти Сокальської РДА
15:59, 29 березня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::04.08.2015
 
Новини
  
4 серпень 2015 року

 

 

Підсумки – це старт для реалізації нових задумів, проектів...

 

 

28 липня у відділі освіти відбувся підсумковий  семінар з реалізації проекту « Створення системи альтернативних форм дошкільної освіти у сільських громадах», який проходив в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь – Україна . Реалізатором цього проекту в Україні виступала благодійна організація « Центр освітніх ініціатив» м. Львів

Проект реалізовувався у 8 районах чотирьох областей України  серед яких була і Сокальщина.   

Основною умовою проекту було відсутність дошкільного закладу на території населеного пункту. Тому в нашому районі  проект був реалізований у 6 населених пунктах на базі загальноосвітніх навчальних закладів : с. Бутини, с. Себечів,  с.Межиріччя, с. Борове, с. Стремінь, с. Перемисловичі..

В ході реалізації проекту були проведені поточні ремонти  приміщень, придбано дитячі меблі, м»який інвентар, килимове покриття, іграшки, що стало хорошим подарунком для дітей – дошкільнят та їх батьків..

Організовано та проведено навчальні семінари для вихователів , керівників навчальних закладів.

Підсумовуючи на семінарі спільну роботу над реалізацією проекту  Андрій Залужний ( координатор проекту у Львівській області)  відзначив, що на протязі усього проекту була належна співпраця з відділом освіти та навчальними закладами, що стало добрим прикладом як  по - інноваційному вирішувати спільні проблеми. Адже ціль проекту – сприяння сталого розвитку сільських громад шляхом  створення та забезпечення функціонування локальних партнерств в сфері альтернативної системи дошкільної освіти.

Окрім цього на семінарі  був представлений проект нової  Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, яка реалізовуватиметься упродовж  2014-2020 років. Вона спрямована на розвиток можливостей транскордонного співробітництва на регіональному та місцевому рівнях. Пріоритетами майбутнього проекту  є  підвищення конкурентоздатності прикордонних територій, промоція місцевої культури, охорона  історичної та екологічної спадщини,  розвиток туризму, охорона довкілля на прикордонних територіях, ефективні та безпечні кордони, покращення умов для підприємництва. Готувавати проекти для участі у цій Програмі можна буде тільки в кінці 2016 року.

Відділ освіти Сокальської РДА, зі слів начальника Р.Монастирського, має хороший досвід у реалізації проектів , зокрема неодноразово проекти подані навчальними закладами ставали переможцями на обласному конкурсі мікропроектів з напрямів « Енергозбереження в освітній сфері», « Освітні округи» та « Розширення мережі дошкільних навчальних закладів». Саме завдяки реалізації проектів в районі у 2014  -2015 роках були відкриті 9 навчально- виховних комплексів « школа- дитячий садок» . У поточному році плануємо завершити ремонтні роботи в Опільському НВК з метою покращення умов перебування для дітей, відкрити додаткову дошкільну групу у Бутинському НВК « ЗШ І-ІІІ ст..- дитячий садок» та створити  ще один навчально- виховний комплекс на базі загальноосвітнього навчального закладу в с. Тудорковичі, що дозволить майже на 100 % виконати Програму розвитку дошкільної освіти в Сокальському районі.

Висловили свої пропозиції, побажання та подяку щодо проекту , який був реалізований у навчальних закладах керівники та вихователі  навчальних закладів, які зазначили , що саме успішна реалізація проектів у віддалених населених пунктах , дає можливість сільській громаді повірити у майбутнє України і  можливість спільного вирішення будь - яких проблемних питань.

Закінчився семінар врученням подарунків для навчально - виховних комплексів  зокрема, ноутбуків, колонок та пам`ятних табличок про участь у проекті.

 

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua