Відділ освіти Сокальської РДА
18:41, 12 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::04.09.2012
 
Новини
  
4 вересень 2012 року

 

Перша нарада із заступниками директорів шкіл

        3 вересня 2012р. у актовому залі відділу освіти відбулася  нарада із заступниками директорів шкіл з навчально-виховної роботи. Завідувач РМК Галина Гібляк  підвела  підсумки роботи методичного кабінету з педагогами закладів освіти району, результати роботи з професійного росту вчителів, науково-методичної роботи, роботи з обдарованими дітьми та інших напрямків роботи райметодкабінету.
        Методисти РМК ознайомили керівників шкіл з нормативними та інструктивно-методичними документами щодо організованого початку навчального року та успішної організації навчально-виховного процесу, щодо викладання усіх навчальних дисциплін.
       Методист РМК Анжела Кулик ознайомила заступників директорів з особливостями організації навчально-виховного процесу у 1-их класах в умовах впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти.
        Під час наради обрано склад методичної ради РМК, як координаційного а консультативного  органу у системі методичної роботи району. Методична рада затвердила «План роботи районного методичного кабінету на 2012-2013 н.р.» (витяг плану див. на сторінці «Структура методичної роботи»).
        Учасники наради визначили основні пріоритети у роботі педагогів району у новому навчальному році: підготовка вчителів до результативного впровадження нових державних стандартів; активізація роботи з професійного становлення молодих вчителів; популяризація та підтримка інноваційної діяльності педагогів, керівників НЗ; активізація роботи з підвищення інформаційно-комунікативної компетентності педагогів; організація науково-дослідної  та експериментальної діяльності у школах через організацію роботи “Майданчиків інновацій”; впровадження нових форм та методів у роботі з обдарованими дітьми; організація  нових форм співпраці педагогів з метою реалізації наступності в освіті дитини.

 

^

автор
підпис

Професійне становлення молодих колег педагогів

      Станом на 1.08.2012 р. у ЗНЗ району працює 60 вчителів із стажем роботи до трьох років. Крім того, молоді педагоги прийняті на посади вчителів за результатами конкурсного випробування у серпні 2012 р.. У 2012-13 н.р. районний методичний кабінет буде приділяти велику увагу роботі з молодими вчителями через удосконалення форм навчання, проведення діагностики професійної компетентності, експертизу стану методичної роботи з молодими вчителями у школах району.
       Відповідно плану роботи методичного кабінету у вересні оголошено «Місячник професійного становлення молодого вчителя». В рамках місячника буде організовано створення індивідуальних планів професійного росту (планування роботи  з молодими вчителями на основі діагностики); організація наставництва над молодими вчителями досвідчених вчителів (в першу чергу -  вчителів, що мають звання «старший вчитель»); навчальні практикуми, тренінги, семінари з питань організації та планування роботи вчителя; відвідування  уроків молодих вчителів (в рамках вхідного контролю); дні відкритих уроків «Майстер-клас вчителя-майстра»; створення спеціальних експозицій, банків інформації для організації самоосвіти молодих вчителів у методичних кабінетах
       В рамках заходу оголошено Дні індивідуальних професійних  консультацій методистів РМК для молодих та новопризначених педагогів.

                                                                                                                                       Галина Гібляк


^

автор
підпис

Кращі керівники закладів освіти Сокальського району

визнані на обласному та Всеукраїнському рівнях

       Протягом 2011-12 н.р. Головним управлінням освіти і науки та Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено ряд конкурсів з визначення кращих керівників закладів освіти області.
       З досвідом «Державно-громадська модель в  управлінні інноваційним розвитком навчального закладу» на конкурсі «Кращий керівник загальноосвітнього навчального закладу -2011» успішно виступив директор Сілецької ЗШ І-ІІІст. Побережник Петро Григорович.  Результати роботи Сілецької школи з розвитку історичного краєзнавства як пріоритетного напрямку роботи в проекції на громаду  високо оцінили  на обласному рівні. Побережника Петра Григоровича представлено до нагороди відзнакою Верховної ради як кращого директора школи Львівської області.
       У червні 2012 року відбувся конкурсу «Кращий директор загальноосвітнього навчального закладу -2012». Директорський корпус Сокальського району представила керівник Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІст. – ліцей» Стадницька Галина Теодорівна. Презентація результатів роботи школи з проблеми «Управління  розвитком опорної школи» визнана кращою на обласному етапі конкурсу, а Стадницька Галина Теодорівна  стала лауреатом названого конкурсу і увійшла в п’ятірку кращих директорів шкіл області.
       У червні проведено обласний конкурс «Кращий завідувач дошкільного навчального закладу-2012». Венгерак Людмила Іванівна, завідувач ДНЗ №5 м. Сокаля, стала лауреатом обласного етапу конкурсу, представивши досвід «Управління інноваційною діяльністю ДНЗ: впровадження пріоритетного напрямку роботи».
       Отримати такі  високі визнання та перемогу було не легко. Керівники закладів освіти готували описи досвідів інноваційної діяльності у школах, презентаційні матеріали про заклади, які очолюють, аналізували виконання Програми розвитку освіти Львівщини у навчальних закладах. Школи відвідали члени компетентного журі.  Освітяни Сокальщини пишаються таким визнанням управлінської компетентності керівників закладів освіти району та будуть і надалі працювати над підвищенням іміджу  шкіл та дошкільних установ регіону. 

Галина Гібляк

^

автор
підпис

ШАНОВНІ МОЛОДІ ПЕДАГОГИ !!!

Протягом вересня 2012р. у закладах освіти району оголошено «Місячник професійного становлення молодого вчителя» (наказ відділу освіти від № 01-25/662 від 29.08.2012р.)

         В рамках Місячника районний методичний кабінет оголошує Дні професійних консультацій методистів для молодих та новопризначених вчителів. Запрошуємо Вас на індивідуальні консультації:

-    для вчителів фізики, інформатики – 26.09.;

-    для вчителів математики – 20.09;

-    для вчителів біології, хімії, екології –17.09;

-    для вчителів фізичної культури, трудового навчання – 18.09;

-    для вчителів трудового навчання – 20.09;

-    для вчителів іноземних мов - 20.09;

-    для вчителів історії економіки, географії - 25.09;

-    для вчителів економіки, географії -26.09;

-    для вчителів української мови та літератури, світової літератури, християнської етики – 19.09;

-    для вчителів предметів художньо-естетичного циклу – 20.09;

-    для бібліотекарів - 18.09;

-    для вчителів початкових класів – 27.09;

-    для  вихователів ГПД - 19.09;

-    для практичних психологів, соціальних педагогів, вчителів-логопедів – 20.09.   

     Методисти РМК готові надати методичні рекомендації щодо організації праці, планування роботи вчителя, з методики проведення уроків та шляхів реалізації принципів навчання та і з інших питань, які стосуються роботи вчителя.

^

автор
підпис

Про участь у Всеукраїнській  акції

«Нові стандарти – нова школа»

      З метою вивчення готовності загальносвітніх навчальних закладів району до впровадження нових державних стандартів початкової освіти»,  з 7 по 21 серпня 2012 р. Міністерство освіти, молоді та спорту України оголосило Всеукраїнську акцію «Нові стандарти – нова школа» .
       На виконання листа Міністерства освіти і науки молоді та спорту України від 25.05.2012р. №627 «Стосовно вивчення стану готовності навчальних закладів до впровадження нових державних стандартів початкової освіти», 14-15 серпня 2012 р.  делегація Сокальського району у складі начальника відділу освіти Монастирського Р.Т., завідувача РМК Гібляк Г.В., голови районної профспілки працівників освіти Семеняки О.Г. відвідала  відділ освіти та навчальні заклади Хустського району Закарпатської області.  Під час перебування на закарпатських землях, відвідано   відділ освіти Хустської РДА, позашкільний заклад району, загальноосвітні школи, проведено зустріч з начальником відділу освіти Хустської РДА Русином П.П., завідувачем районного методичного кабінету Станкович В.Д., керівниками шкіл.
       Заклади освіти Хустського району готові до нового навчального року.
      Освітяни Хустського району мають позитивний досвід організації позашкільної освіти для сільських дітей, працюють над успішною реалізацією державних цільових програм у сфері освіти, поетапним та результативним впровадженням нових державних стандартів та програм у початковій школі.
     Звіт про аналіз вивчення готовності загальносвітніх навчальних закладів Хустського району до впровадження нових державних стандартів початкової освіти направлено у МОНМС.
      Керівники освіти Сокальського та Хустського району домовилися про проведення спільних семінарів з презентацією досвіду роботи для керівників шкіл та позашкільних установ та  методичну співпрацю щодо розвитку дошкільної та початкової освіти  регіонів.
      Цікавий обмін досвідом  з впровадження якісних змін в освіті, обговорення досягнень та проблем, які об’єднують освітян Львівщини та Закарпаття – це найбільший результат поїздки.
                                                                                                                                                 Г.Гібляк

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua