Відділ освіти Сокальської РДА
00:36, 27 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::04.11.2016
 
Новини
  
4 листопад 2016 року

 

 Міжнародна програма “Generation Global”

 
Міжнародна програма “Generation Global”працює у 20 країнах світу, 100 українських шкіл беруть у ній участь, об’єднуючи тисячі студентів у діалог, серед них і учні Сокальської СШ І-ІІІ ст. № 3.  Для більшості вчителів “Generation Global”  є  підтримкою у викладанні англійської мови, розвитку навиків комунікації та вивченні культурних  цінностей різних суспільств і, звичайно, мотивацією для вивчення англійської мови.  У рамках міжнародної  програми “Generation Global”,   1 листопада група учнів 11 класів нашої школи у складі: Венгель С., Дадак Д., Корчемної А., Ковч Я., Лазорика Р., Плюхін Л., Степанова Р., Якубишин А.  взяла участь у міжнародній  відеконференції,  яка об’єднала у діалозі три сторони: західну Україну  м. Сокаль, південну Україну м. Одесу та Єгипет м. Каїр. Учні мали можливість поспілкуватись зі своїми ровесниками  із Одеської спеціалізованої  школи № 17 та вчителем із Єгипту П. Коул на тему  «Свята та фестивалі», використовуючи лише англійську мову.Спілкування - це найкращий спосіб побудувати гарні відносини між людьми різних національностей  та  характерів.  Дуже важливо, що учні розуміють, що, слухаючи уважно, вони також повинні бути почуті. Школярі безпосередньо взаємодіють з однолітками по всьому світу он лайн, беручи участь у діалозі з питань культури, ідентичності, цінностей і відносин. Відеоконференції дають поштовх до пізнання інших культур, регіонів і країн  та допомагають   підліткам зрозуміти, наскільки вони різні, але в той же час, наскільки вони схожі у  їхніх цінностях  і переконаннях.

^

автор
підпис

  
  21 жовтня на терени Західної України приїхали 50 педагогів із Луганської області. Протягом місяця вони навчатимуть школярів Львівської та Тернопільської областей. Тим часом, 23 жовтня, 50 вчителів із Західної України теж вирушили вчити дітей Сходу. Такий обмін педагогами відбувається в рамках Угоди про співробітництво між областями за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Мета проекту – професійний та культурний обмін між педагогічними працівниками Львівської та Луганської областей. В даний час двоє вчителів з Луганщини працюють саме в Сокальському районі в Сокальській загальноосвітній школі І-ІІІ ст №4. Це вчитель української мови і літератури Валентина Руденко з Рубіжного та вчитель початкових класів Оксана Панченко з Крижного. Вчителі з Луганщини відвідали не один урок у школі, подорожували Львівщиною, знайомились з іншими школами району, позашкільними та дошкільними закладами освіти Сокальщини. А вже 3 листопада  в рамках вищезгаданого проекту до Сокаля приїхали директор департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк ,заступник начальника відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації Валентина Шулік та головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської ОДА Галина Мартиняк. Разом із головними спеціалістами відділу освіти Сокальської РДА Лесею Ковалишин та Любов’ю Тот вони відвідали уроки у 3 та 5 класах Сокальської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст №4., де проводили уроки вчителі з Луганщини разом з колегами Сокальської школи.

 


^

автор
підпис

 Семінар-практикум вчителів української мови та літератури

2 листопада на базі Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№2 відбувся семінар-практикум для вчителів української мови та літератури на тему «Реалізація мовознавчих компетенцій у змісті сертифікаційних робіт з української мови та літератури у форматі ЗНО».На початку семінару методист РМК Любов Плюхін показала презентацію про «Результати ЗНО з української мови і літератури за минулий навчальний рік», розповіла про структуру сертифікаційної роботи ЗНО з української мови, розподіл тестових завдань з української мови та літератури за складністю,  особливу увагу звернула на завдання з розгорнутою відповіддю-відкрите висловлення. Учасники семінару взяли участь в обговоренні такого питання «Реформування ЗНО з української мови та літератури: методологія, модель, основні складові».Також активну участь у роботі семінару взяли наші колеги - педагоги з Луганщини Оксана Панченко та Валентина Руденко, які працюють в рамках програми обміну  досвіду роботи педагогів співробітництво між областями за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Завдання відкритої форми передбачає створення учасником зовнішнього незалежного оцінювання власного висловлення на дискусійну тему. Методист зазначила, що багаторічний досвід оцінювання власних висловлень учасників ЗНО свідчить про слабкий розвиток у випускників шкіл навичок написання такого тексту. Керівник семінару Кантор Оксана та методист РМК Любов Плюхін провели з вчителями практичне заняття. Вчителі мали можливість спробувати себе у ролі  учасника ЗНО і написати власне висловлення на тему «У різних ситуаціях ми поводимося по-різному: часом розважливо обмірковуємо свої кроки, а часом-даємо волю емоціям, не зважаючи на можливі наслідки». До чого ж зрештою треба дослухатися у житті:до розуму чи до серця?».Обговорюватимуться такі питання: методичні рекомендації щодо перевірки власного висловлення; редагування тексту як засіб формування граматичної компетентності учнів. Заплановано провести  тренінг «Методика створення власного висловлення».Сподіваємось, що цей семінар допоможе словесникам краще розвивати мовне чуття учнів, формувати вміння зіставляти, порівнювати, аргументовано доводити свою точку зору або спростувати хибні твердження,робити висновки; формувати активну життєву позицію дітей.
 



 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua