Відділ освіти Сокальської РДА
16:31, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::05.04.2016
 
Новини
  
5 квітень 2016 року

 

 ЗУСТРІЧ З ПОЛЬСЬКОЮ ГРОМАДОЮ

2 квітня на Сокальщині відбулася транскордонна зустріч за участі польської громади із Томашова.  Приймали гостей на базі Забузької ЗШ І-ІІІ ст. До складу делегації увійшли вчителі з Томашова, школярі та їх батьки. Очолив групу Марцін Рехуліч – голова товариства “Чайня”. Також з візитом до України в складі польської групи завітала  Корнелія Врублевська – депутат польського сейму.  ході зустрічі вдалося обговорити питання в  рамках транскордонного співробітництва з навчальних закладів України та Польщі. Ще задовго до цієї події ГО «Майстерня мрій» разом з Забузькою ЗШ, бібліотекою с. Забужжя та о. Йосипа Скоробогатим підготували спільний проект майбутньої співпраці на літо до фонду Германа Маршала, який можливо отримає співфінінсування. Проект розраховано на дітей і молодь і передбачає налагодження взаємин між громадами сусідніх держав, обмін досвідом і культурне збагачення. Для делегатів з сусідньої країни влаштували святкову програму. Щиро вітали гостей на нашій землі начальник відділу освіти Сокальської РДА Роман Монастирський, директор Забузької ЗШ І-ІІІ ст. Ігор Гурський. Звучали  вітання від учнів і вчителів, які підготували неймовірні виступи та різноманітні майстер-класи. Цікаві заняття для дітлахів  проводили такі вчителі Ірина Ракобовчук та Ірина Костюк – проект “Дерево життя”, Галина Венгрин і Ірина Голінка – “Писанка-пряник”, керівник гуртка Сокальського БДЮТ Ольга Ровецька – “Традиційна писанка”. Польські педагоги влаштували заняття з танців, наукові досліди, та інтерактивні ігри. Після приємних розваг і пізнавальних занять був смачний обід і невтомні розмови про спільні плани на майбутнє.


 



^

автор
підпис

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання  в школах Сокальського району 

 
У передостанній тиждень березня в школах Сокальського району  пройшов  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У підготовці та проведенні Тижня  активну участь взяли  шкільні бібліотекарі,  учителі - предметники,  класні керівники, вчителі початкових класів, батьки, члени учнівського самоврядування. Школярі,  гості,  які завітали до  шкільних бібліотек,  пройшли дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг, відвідали острови  Пригод і Фантастики,  заочно побували у різних куточках нашої планети. Заздалегідь  в навчальних закладах району  була проведена належна підготовка до свята, а саме:  організовувались книжкові виставки, проводились бібліографічні огляди, зібрані відгуки читачів, випущені   стіннівки, реклами заходів Тижня. Протягом усього Тижня   працювали літературні вітальні, Шевченківські світлиці, читальні зали, кабінети літератури, історії, географії,   роботу в яких проводили члени учнівського самоврядування, бібліотечні активи,   старшокласники за допомогою вчителів-наставників, бібліотекарів. У проведені Тижня активну участь   взяли батьківські комітети.  Учителі – філологи разом із шкільними бібліотекарями організували консультаційні пункти для батьків з проблем керівництва читанням дітей у сім’ї. Учні молодшого шкільного віку    бути активними учасниками голосних читань, групових  бесід, літературних ранків, ігор, вікторин. З учнями середнього й старшого віку організовувались колективні обговорення прочитаних творів, усні журнали, читацькі конференції, диспути на тематику правових знань, еколого-натуралістичного спрямування учнів.  

В один із днів Тижня  цікаво пройшов  День нової книги,  де влаштовувались виставки нових підручників та творів, які вивчаються за навчальними програмами.В останній день Тижня  було підбито підсумки усіх  заходів,  активні учасники  Тижня будуть нагороджені регіональними відзнаками.


 



^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua