Відділ освіти Сокальської РДА
12:32, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::06.04.2012
 
Новини
  
6 квітень 2012 року

 

Ми знову у Києві!!!

Цього року шкільний євроклуб м. Великі Мости  знову брав участь у Всеукраїнських змаганнях для старшокласників з європейської інтеграції “Europa Nostra” і зайняв почесне ІІ місце в Україні.

Змагання складалося з двох етапів. У першому регіональному етапі, який проходив дистанційно у мережі Інтернет брало участь близько 700 команд з України,  в якому наша команда зайняла І місце, набравши найбільшу кількість балів (802). Впродовж підготовки до І етапу ми опрацювали багато літератури, що стосувалась різних сфер ЄС: історії, географії, економіки та культури. Команди повинні були дати якомога більше правильних відповідей за 1 годину. Наша команда складалась із 4 учасників: Чунис Марії, Пальцевої Оленки, Федун Віти та вчителя Балко Ірини Богданівни. 

У грудні 2011 року ми виконали он-лайн тест. Із 700 команд було вибрано 15 найкращих, які отримали найбільшу кількість балів для продовження боротьби у ІІ етапі, який проходив у Києві протягом двох днів. Після впевненої перемоги у І турі ми розпочали підготовку до ІІ етапу. Національний етап складався з двох частин: І – представлення звичаїв, культури та побуту  країни-члена ЄС (нам попалась Литва). Коли ми дізнались, що повинні презентувати Литву, ми вирішили знайти литовців в Україні. Ми налагодили зв`язок з литовською недільною школою ( м.Львів), яку очолює Марина Рєнкє. ІІ частина. – участь у політичних дебатах під час, яких нам потрібно було представити молодіжний проект, який сприяв би  покращенню відносин між Україною та ЄС. Часу у нас було два місяці і вони дуже швидко минули

У ІІ національному етапі кожна команда представляла своє бачення однієї із країн-членів ЄС. Ми, як і інші команди, намагались зробити  свою презентацію максимально творчою. Під час представлення країн ми дізнались чимало цікавих та хвилюючих фактів про ту, чи іншу країну, почули багато легенд і казок, а також мали можливість насолодитись народними танцями, піснями та скуштувати національних страв. Наступного дня команди брали участь у політичних дебатах, в яких  презентували молодіжні проекти, щодо покращення співпраці між ЄС та Україною. Конкуренція була надзвичайно великою, адже учасники змагання впевнено прагнули здобути перемогу. 

Ми отримали багато позитивних вражень, познайомились і зблизились з іншими учасниками конкурсу, розширили свій світогляд, отримали багато життєвого досвіду та дізналась більше про країн-членів ЄС. Це змагання додало нам наснаги, віри в себе і стимулу не зупинятись на досягнутому, а працювати в подальшому для розвитку України, як європейської держави.

Ірина Балко,
керівник шкільного євроклубу    

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua