Відділ освіти Сокальської РДА
23:55, 27 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::07.03.2013
 
Новини
  
7 березень 2013 року

 

 

       5 березня 2013 року на базі Червоноградської спеціалізованої школи №8 відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови Сокальського району та м.Червоноград на тему «Сучасний підхід до викладання англійської мови у розрізі підготовки до ЗНО та міжнародних іспитів». У семінарі взяло участь близько 30-ти учителів Сокальського району, що викладають англійську мову в 10-11 класах. Першим доповідачем була Ольга Ярська, регіональний представник Британського видавництва Pearson у Західному регіоні, яка провела майстер-клас на тему «Ключі до успішного складання іспиту та ЗНО з англійської мови». Ольга Анатоліївна звернула увагу на типи тестових завдань ЗНО, їх особливості та на прикладах розкрила секрети успішного та швидкого виконання тестових завдань. Під час проведення майстер-класу учителі приймали активну участь і за правильно виконані завдання отримали подарунки від видавництва Pearson.

      Другим доповідачем була Світлана Малетич, регіональний представник міжнародного центру тестування Pearson Test of English. Світлана Геронівна ознайомила усіх присутніх з особливостями здачі тестів на знання англійської мови.

      Вона вказала на переваги тесту PTE, а саме на безстроковість, тобто, якщо особа склала успішно тест і отримала сертифікат, то цей сертифікат не має терміну давності. Наступним позитивним моментом є те, що сесії на здачу даного іспиту проходять чотири рази на рік, учні мають можливість вибрати дату здачі, яка підходить їм. Сертифікат PTE визнається в більшості країн світу, а також в Україні. Шкода, але на даний момент Сертифікат не замінює ЗНО, проте якщо учень успішно склав іспит і отримав Сертифікат рівня B2, то до атестату виставляється річна оцінка «12» і даний учень не здає державної підсумкової атестації з англійської мови в 11 класі.

      Велику увагу відкритій частині тесту ЗНО приділила Алла Юрченко, методист з іноземних мов Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Алла Анатоліївна звернула увагу на формат відкритої частини, вимоги до написання формальних і неформальних листів, ключові слова, які слід використовувати в листах, які лексичні одиниці вживати, а також акцентувала увагу на сполучниках підрядності та сурядності, які необхідно урізноманітнювати. Учителі отримали масу корисної і вичерпної інформації, обмінялись досвідом, ознайомились з новинками видавництва Pearson і врешті решт знайшли відповідь на найважливіше запитання «Як успішно підготувати учнів до ЗНО та міжнародних іспитів?»

    Наприкінці семінару представники Британського видавництва Person нагородили заступника директора з іноземних мов Червоноградської спеціалізованої школи №8 Онанко Лесю Миронівну, яка гостинно прийняла усіх учителів, а також методистів з іноземних мов п. Мар’яну (ІМЦО м.Червоноград) та п. Оксану (відділ з питань освіти, сім’ї та молоді Сокальської РДА) подячними грамотами за активне впровадження новітніх комунікативних технологій та творчий підхід у викладанні англійської мови.


 

Методист  РМК  Оксана  Савчук-Царинська



 


 

 


 


^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua