Відділ освіти Сокальської РДА
15:48, 23 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::08.04.2015
 
Новини
  
8 квітень 2015 року

 

 

У Сокальському НВК «ЗШ І-ІІІ ст..№2-ліцей» з 16 по 23 березня 2015 року пройшов тиждень духовності за єднання українського народу у мирі і любові.

У нашому житті часто зустрічаємося  з однією дивною силою – це сила людської просьби. Щира, витривала просьба здобуває найтвердіше людське серце. Це молитва. Великі подиву гідні матеріальні і духовні сили, але понад ними стоїть найбільша сила у світі – сила молитви. Сам Господь дає нам її у наші руки. Він нас запевняє: «Просіть і дасться вам; шукайте і знайдете; стукайте і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує ; хто шукає, знаходить, хто стукає, тому відчинять «(Мт.7,7-8)

До успіху нашої молитви дуже помагає, щоб вона була побожна, повна віри, покірна , у згоді з Божою волею, витривала та в злуці з добрими ділами і нашим праведним життям. Крім вище названих умов є ще інші. Сюди належить заступництво Пречистої Діви, Ангелів  і всіх святих. Тому що вони завжди були вірні Богові , тож нічого дивного, що тепер у небі мають у Бога особливу ласку  і Господь Бог радо вислуховує їхньої просьби.

Так всі учні та  вчителі школи разом із отцем Ярославом Валюхом промовляли слова спільної молитви за духовний зріст нашого народу, щиру любов до Христової науки, за героїв Небесної сотні, за наші родини та за весь український народ. Кожного ранку навчання у школі розпочинали спільною молитвою священика Ярослава Валюха, учителів, учнів, батьків. Учитель християнської етики Шевчук І.М. провела дуже цікавий і повчальний радіожурнал «Великий піст – дорога до Воскресіння». Учні 3-6 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Сторінками Святого Письма», переглянули мультфільми «Ноїв ковчег», «Ісусові притчі».І вже традиційними у школі стали ігри «Що?Де?Коли?». На тему «Сторінками святого письма» була проведена гра для учнів 5-6 класів лідерами учнівського самоврядування Ільницькою Віталією та Демидонт Іриною. Ну і звичайно, години класного керівника : «Мрія дитинства»(1-4 кл.), «Великий Митрополит Андрей Шептицький»(5-8 кл), «Любов як мірило християнства» (9-11 кл.).

Дуже цікавою і корисною була зустріч учнів нашої школи із представниками організації «Українська молодь Христові». Діти мали можливість познайомитися із роботою цієї організації, подивитися уривок вистави «Розмова з Богом», задуматися над тим, як ми складаємо щоденну молитву, чи правильно себе поводимо, чи наші думки і наші бажання є спільними.

До 150-річчя від Дня народження Великого українця – Митрополита Андрея було проведено ряд заходів: інформхвилинка «Дорогою заповіту Митрополита Андрея», конкурс презентацій «Великий Митрополит», перегляд художнього фільму «Андрей Шептицький» та документального фільму «Світильник істини». А  учні 1-4 класів переглянули мультфільм «Андрей Шептицький. Світло любові».

А як цікаво презентували пластуни нашої школи для учнів старших класів інсценізацію «Андрей Шептицький : погляд через роки». Монологи Митрополита у виконанні Богдана Стемковського, учня 10 класу, зворушували, заставляли задуматися, заглибитися у сутність людського буття. Театралізована постановка чарувала, переносила глядачів у підступний людський світ , якому не спокусився  Андрей Шептицький.

Виховний захід «Світильник істини» ,присвячений Рокові Митрополита Андрея, підготовлений учителем християнської етики Шевчук І.М., завершив Тиждень духовності у школі. Учні 9-А класу розповідали про Главу Церкви, мудрого проповідника, далекоглядного політичного діяча, мецената української культури, високоморальної людини, ціле життя якої є для нас свідченням святості. Через поетичні рядки читці  передали патріотизм, гуманізм, любов Митрополита , який скріплював духовно, культурно та економічно свій народ, ревно дбав про розвиток релігійного життя, передбачив воскресіння нашої церкви. Учні 4-их класів склали присягу на вірність Христові.А ведуча Наталія Ільницька, учениця 11-А класу, прочитала молитву за прославу Андрея Шептицького. І зазвучав урочисто і величаво гімн «Боже великий, єдиний…»!

Отець Ярослав Валюх підсумував усе сказане про Митрополита, подякував учням за високий рівень акторської майстерності, за роботу під час проведення тижня. Закликав усіх не забувати за силу молитви, силу віри, ходити до церкви, приймати святе причастя і залишатися завжди християнами. І щоб натхненником для усіх українців в усіх справах духовних громадських, державних був Андрей Шептицький .

А молитва як розмова з Творцем має стати нашою щоденною потребою для прослави Бога, подяки Йому, перепрошення за провини та висловлення прохань у кожній потребі земного життя і спасіння душі.

 

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua