Відділ освіти Сокальської РДА
17:02, 18 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::08.11.2017
 
Новини
  
8 листопад 2017 року

 

 9 листопада відбудеться диктант національної єдності

У четвер, 9-го листопада, о 12.00 на Першому каналі Українського радіо розпочнеться годинна програма присвячена радіодиктанту національної єдності.Диктант національної єдності він традиційно складатиметься з близько 150 слів. Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».«З року в рік, радіодиктант об’єднує українців із різних куточків світу". Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися до написання, а й створити власний осередок диктанту - зібратися родиною, колективом чи з групою друзів, адже мета акції - не перевірка грамотності, а єднання.

 


^

автор
підпис

День української писемності та мови

9 листопада в Україні святкують День української писемності та мови, який відзначають щорічно в день вшанування пам`яті Преподобного Нестора-Літописця. З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, підвищення рівня мовної освіти й культури громадськості, удосконалення навиків майстерного володіння словом з нагоди відзначення Дня української писемності та мови в навчальних закладах району заплановано провести відповідні заходи з 06.11.17р. – по 14. 11. 2017 року:

    9 листопада - у День української писемності та мови транслюватиметься Всеукраїнський радіодиктант національної єдності в ефірі Першого каналу Українського радіо, Першого національного телеканалу. Запрошуємо  усіх охочих  долучитися до написання радіодиктанту.

    Конкурс з української мови ім. П.Яцика для учнів 3-11 класів.
    Конкурс молодих прозаїків ім. Катрі Гриневичевої.
    Мовно-літературний конкурс учнівської молоді ім.Т.Г.Шевченка для учнів 5-11 класів.

    Конкурс відеопректів «Моя Батьківщина душі потіха і розрада»

    Флеш-моб «Одягни вишиванку».
    Квест «Як приємно вчить самому рідну мову»

    Усний журнал, присвячений Дню писемності та мови «Етапи розвитку української мови».

    Засідання дискусійного клубу «Словник учителя».

    Тематичні уроки «З мови починається і змінюється держава».

    Виставка художніх, публіцистичних та наукових творів,  статей про роль слова в нашому житті.

    Перегляд презентації «Українська писемність і мова».

    Інформаційна хвилина «Рідна мова на чужині ще милішою стає».

КВК до Дня української писемності та мови  для учнів  8-10  класів «Люби, вивчай рідну мову!».

    Конкурс  творчих робіт: «Мова-душа нації», «Українська мова у моєму житті та житті моєї родини».

    Літературно-музична композиція «Рідна мово моя, пісенна, пелюсткова і ніжна, як спів солов’я».

  В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Заплановано провести  урок доброти і єднання «Там, де живе рідна мова, живе український народ», який проходитиме в навчальних закладах району для учнів 5-7 класів.   Учні матимуть можливість перевірити свої знання з української мови, взяти участь в мовних змаганнях «Яка чудова українська мова!».З 7 по 9 листопада для учнів і вчителів у навчальних закладах буде організовано книжкову виставку «Писемність та мова – жива плоть, яка створювалась мільйонами поколінь». Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас».




 


^

автор
підпис

 Цікава зустріч у Сокальському садочку "Журавлик"

Сокальський садочок мав честь вітати дорогих гостей - дитячого письменника Олександра Зімбу та поетесу - Лідію Яр. Відкрила зустріч з письменниками методист РМК Марія Петрівна Тимошик, яка представила присутнім гостей та передала слово нашим ведучим - музичним керівникам Олені Савчук та Наталі Сушак, які коротко ознайомили з творчістю письменників та запросили їх до слова.
Слід відзначити, що під час зустрічі
панувала легка і щира, невимушено-радісна атмосфера. Вихованці нашого садочку потішили присутніх талановито виконаними музичними номерами, таночками та віршами. Олександр Іванович Зімба – заслужений тренер України з важкої атлетики, відомий спортсмен, засновник видавництва “Вісім лапок”, автор серії казок “Веселі пригоди Бровка та Мурчика”. До неї увійшли з два десятки книжечок про пригоди песика та котика. На їх сторінках головні герої бавляться, сперечаються, миряться й танцюють, як справжні діти. Поезія для дітей Олександра Зімби дуже добра, світла, позитивна та весела.Гарно сприймається й легко запам’ятовується. Насправді тільки у приказці кіт з собакою не можуть ужитися разом, а в книжечках письменника все навпаки.Немає жодної людини, яку б не хвилювали події, що зараз відбуваються в нашій державі.
В ці важкі, неспокійні роки разом з Україною жили з болем у серці і тривогою в душах мільйони українців. Усі ці події глибоко проникли в душу, а згодом лягли на папері рядками віршів талановитої поетеси Лідії Яр, яка вболіває за все, що відбувається в Україні. Її вірші - немов потаємний крик душі, у них тривога і надія за майбутнє України. Лідія Яр (Лідія Григорівна Поліщук) - написала глибокі та пронизливі вірші, які не залишають у спокої та глибоко западають у серце і душу: «А я живий, матусенько, живий..», «Світлій пам’яті Героїв Майдану», «Молитва». Із захопленням діти та присутні слухали поезії в авторському виконанні.

 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua