Відділ освіти Сокальської РДА
10:21, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::09.03.2017
 
Новини
  
9 березень 2017 року

 

 Семінар учителів історії

 
На базі Сокальської Малої академії  відбувся семінар учителів історії району. Семінар об’єднав  педагогів, які працюють за  двома напрямками. Першим питанням порядку денного було формування ІКТ – грамотності учителів історії. Вчитель історії Острівського  НВК «ЗШ І-ІІІ ст-дитячий садок» Жолобович Ірина Михайлівна поділилась досвідом роботи з використання відеоматеріалів як джерела історичної інформації на уроках історії, представивши презентацію по даній темі.
Друге питання  стосувалось «Організації навчально-виховного процесу з метою якісної підготовки учнів до ЗНО з історії», виступила методист РМК Рябова Оксана Миколаївна , яка проаналізувала підсумки тесту з історії України за 2016 рік, перспективи 2017 року та шляхи і матеріали до підготовки ЗНО з історії  у 2017 році. Вчитель історії Сокальської гімназії імені Олега Романіва Гущик Марія Петрівна наголосила на змінах у програмі підготовки до ЗНО з історії та вказала на теми, на які слід звернути увагу у цьому навчальному році при підготовці до ЗНО . Активну участь у  семінарі  взяла  завідувач РМК Гібляк Галина Василівна, яка  ознайомила присутніх педагогів із  програмою «Нової української школи», місце предмета історії та суспільствознавчих дисциплін за новою програмою.


 



^

автор
підпис

 Вітаємо переможців!

3-4 березня 2017 року у м. Дніпро відбувся національний  фінал міжнародного проекту «Міксіке в Україні». Вітаємо переможців Віталія Максима Царинських, які з успіхом представили нашу область та пройшли у  Бажаємо успіху та перемог на міжнародному етапі змагань у м.Каунас.

^

автор
підпис

 Районне методичне об’єднання вихователів різновікових групз художньо-естетичного розвитку

 
В українській системі виховання споконвіку використовувалися фольклорні тексти, які є справжнім джерелом людської мудрості, виразником народного світогляду, скарбницею національної духовності. Значну їх частину становить дитячий фольклор, мета якого дати дитині перші відомості про навколишній світ, людські стосунки, засобами мови колисанок, забавлянок, потішок, формувати кращі риси характеру.
7 березня на базі ДНЗ с.Поториця відбулося засідання методичного об’єднання з проблеми «Гра та народний фольклор як засіб розвитку креативності дошкільника». Методист РМК Шукатка І.Є. розповіла про український ігровий фольклор та його вплив на формування особистості дитини. Під час проведення роботи із слухачами було проведено обговорення використання казок, віршів, загадок у навчально-виховному процесі та їх вплив на розвиток креативності дошкільника.
  Слухачі мали можливість переглянути музичну розвагу «Зустріч Зими з Весною». Вихователі ознайомили дітей з народними звичаями, з народними обрядами, особливостями святкування, розвивали інтерес до історії, звичаїв народу, почуття прекрасного, виховували любов до свого народу, до прекрасного: поезії, музики, природи; виховували любов і бережливе ставлення до природи.
  Під час обговорення даної проблеми слухачі методичного об’єднання дійшли до висновку, що ігровий фольклор допомагає дітям краще зрозуміти життєві ситуації, стереотипи поведінки, а також сприяє соціальній адаптації. Було проведено діагностику заходів та вивчення запитів слухачів на наступний навчальний рік.



 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua