Відділ освіти Сокальської РДА
03:31, 27 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::09.04.2015
 
Новини
  
9 квітень 2015 року

 

 Чемпіонат інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?»

В  центрі дитячої та юнацької творчості «Галичина» відбувся обласний етап інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» у якому взяло участь 17 команд з різних куточків Львівщини. Сокальський район представляли дві команди Сокальської гімназії імені Олега Романіва – «Likerz та Бандерштат».

Чемпіонат складався з трьох етапів. Кожен етап був дуже цікавим, а особливо для нас. У першому - команда «Likerz» виборола перше місце і взяла максимум – 10 питань. У другому етапі наші команди зробили заявку на перемогу, адже розділили І та ІІ місця. А от третій етап вибив нас з колії. Дивним чином, можливо тут були задіяні вищі сили, команда «Likerz», яка мала величезний відрив від усіх інших команд, взяла лише 4 питання і посіла останнє місце. Тут ми й захвилювались. Поки журі підраховувало офіційні результати, ми вже знали що «Likerzи» і ще одна команда взяли 24 питання. Тоді залишалося питання рейтингу… Емоції нас переповнювали, хтось із хлопців нервово покинув залу, хтось починав молитись, адже ми знали, що призове місце ми посіли, а чи вдалось нам перемогти? І тут офіційні підсумки. V місце посіла команда «Бандерштат». А перемогла команда «Likerz», взявши на 9 балів більше рейтингу ніж команда з Пустомит. З гордо піднятою головою команда у складі – Віти Здерки, Христини Мигасюк, Давида Бабуха, Олександра Прощука, Олега Цьоха та Андрія Пакульця піднялась на сцену отримувати кубок чемпіона Львівської області. Варто зазначити, що ми здобули титул чемпіона, який не вдавалось вибороти довгих 13 років. Востаннє його здобували учні СШ №3 ще у 2002 році, а минулого року наша команда «Бандерівці» стала срібним призером цієї гри.

 

^

Відділ освіти Сокальської РДА

 

8 квітня 2015 року відділом освіти Сокальської РДА проведено вебінар на тему «Літні мовні табори. Плани та перспектива». Учасниками вебінару були начальник відділу освіти Р.Т. Монастирський, головний спеціаліст відділу освіти Л.Б. Ковалишин, завідувач РМК Г.В. Гібляк, методисти РМК О.П. Савчук-Царинська, О.І. Базилевич та директори 14 опорних шкіл Сокальського району. Технічну підтримку вже традиційно забезпечував методист РМК М.М. Базюк. Директорам було представлено модель організації та проведення літніх мовних таборів, визначено контингент учнів, які братимуть участь у таборах. Директори вносили свої пропозиції щодо проведення мовних літніх таборів. Так, майже в усіх опорних навчальних закладах вирішили поєднувати вивчення 2 та більше іноземних мов із спортом, музикою та мистецтвом, а також залучати до участі волонтерів.

^

Відділ освіти Сокальської РДА

Інформаційне суспільство спонукає сучасного педагога працювати на випередження. Учитель повинен бути координатором інформаційного потоку, володіти сучасними методиками та новітніми технологіям. У даний час Інтернет-сервіси стають надійними помічниками учителя, відкриваючи безліч можливостей для урізноманітнення навчально-виховного процесу.

Тому одним з напрямків роботи Сокальського районного методичного кабінету з  педагогами стала популяризація блогової діяльності, надання допомоги у створенні блогів, поширення досвіду із використання блогів у професійній діяльності різних категорій педагогів.

Протягом останніх років проведено дкілька начальних семінарів із створення сайтів та блогів. Вже третій рік поспіль проводиться районний конкурс на кращий педагогічний блог. Оцінка педагогічного блогу була одним з етапів не тільки конкурсу «Учитель року», але і багатьох інших педагогічних конкурів  на рівні району.  Блогова діяльність використовується при здійснені експертизи роботи учителів,  для організації дистанційного навчання. Власні блоги мають не тільки окремі педагоги, але і методичні формування.

У медіа-теці  методичного кабінету створено базу даних педагогічних блогів. На сьогодні  успішно функціонує 259 блогів педагогів Сокальського району.

Завідувач Сокальського РМК Галина Гібляк




^

Відділ освіти Сокальської РДА

 

Вже третій рік поспіль Сокальський районний методичний кабінет проводь конкурс  для молодих педагогів, що розпочали професійну діяльність «Моя перша педагогічна знахідка».  Конкурс проводився з метою активізації творчої педагогічної діяльності молодих педагогів, які розпочали педагогічну діяльність, стимулювання педагогічної ініціативи та новаторства, визначення пріоритетів та завдань у плануванні роботи  Шкіл молодих педагогів, удосконалення системи роботи з їх професійного розвитку.

Цьогоріч  в конкурсі взяли молоді педагоги ЗНЗ району, які мають стаж педагогічної роботи до 2 років. На розгляд журі представлено 20 педагогічних доробок  у різних номінаціях «Опис ідеї освітнього чи навчального проекту для школярів», «Опис методичної знахідки»,  опис проекту «Побудова власної траєкторії професійного зростання», «Презентація першого власного педагогічного блогу». Призерами та переможцями стали 9 конкурсантів, які нагороджені грамотами відділу освіти.

 

 

Галина Гібляк

 

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua