Відділ освіти Сокальської РДА
15:49, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::09.10.2012
 
Новини
  
9 жовтень 2012 року

 

 «Кращий директор школи Львівської області»

 
      У понеділок, 8 жовтня 2012р.  Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вручив щорічні премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. 
       Вітаючи учасників урочистого зібрання, В.Литвин наголосив на важливості створення здорового середовища для виховання і розвитку дітей, дотримуючись при цьому збереження прав і свобод особистості. В.Литвин висловив вдячність освітянам «за подвижницьку працю і вміння звертати увагу на те, що об’єднує», за здатність відмежуватися в роботі від політичних уподобань і намагання підтримувати діалог між владою і активною частиною суспільства.
       За поданням Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та згідно з рішенням Львівської обласної ради були подані документи про присвоєння премії Верховної Ради України директору Сілецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Сокальського району Львівської області Петрові Григоровичу Побережнику.  Нагороду пропонували  присвоїти, враховуючи висновок постійної комісії з питань освіти і науки, за багаторічну творчу працю, особливі успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, формування національних і загальнолюдських цінностей, оновлення змісту навчального процесу та створення умов для здобуття якісної освіти.
      Петро Григорович Побережник керує школою уже 15 років. За цей час Сілецька школа стала одним з опорних навчальних закладів Великомостівського освітнього округу та одним із кращих сільських навчальних закладів району, що працює в режимі інноваційного розвитку. Інноватор в управлінській політиці, ефективний керівник, лідер та добрий господар у школі, яку очолює. На базі закладу вдало реалізується профільне навчання (інформаційно-технологічний профіль); створено окружний центр виховної роботи; створено власну модель управлінням закладом освіти; започатковано проект «Вчителі-батьки: грані взаємодії». Системно-проектний підхід до реалізації виховних справ дав можливість реалізуватися школі як громадсько-активній.
       Досвід Петра Григоровича з проблеми «Реалізація державно-громадської моделі управління школою. Співпраця школи, родини та громади у реалізації історико-краєзнавчих та соціальних проектів у проекції на громаду» високо оцінили керманичі освітян районів та міст області, начальник  головного управління освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін під час обласного семінару начальників відділів (управлінь) освіти Львівської області, який відбувся у лютому 2012р.
      Петро Григорович нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України» (1986р.), носить педагогічне звання «Старший вчитель» (з 1990р.), делегат V Всеукраїнського з’їзду учителів, член ради директорів відділу освіти Сокольської РДА, заступник голови Ради директорів Великомостівського освітнього округу, член виконавчого комітету Сілецької сільської ради.
     За час роботи на посаді директора згуртував навколо себе творчий колектив, професіоналів, однодумців. Це перспективний, енергійний керівник, чуйна і щира людина, керівник творчого пошуку та новизни педагогічного мислення.
      У стінах Верховної ради України Петро Григорович Побережник мав честь спілкуватися з Головою Верховної ради та з кращими педагогами України, виступати на засіданні круглого столу та нагороджений відзнакою та премією Верховної ради України.

^

автор
підпис

«Флагмани освіти Сокальщини»

      З метою популяризації позитивного іміджу провідних навчальних та наукових закладів України, діяльності діячів науки і культури щороку  проводиться Загальнонаціональна громадська акція «Флагмани освіти і науки України».  Організаторами акції є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та Український видавничий центр «Галактика-С».  Акція проходить за підтримки Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.  
      Днями відбулось урочисте нагородження лауреатів Загальнонаціонального проекту "Флагмани освіти і науки", за підсумками якого більше 300 лауреатів з усієї країни отримали відзнаки. До кагорти кращих педагогів України увійшла вчитель початкових класів Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст. №4- ліцей» Пинка Надія Михайлівна. Надія Михайлівна, ефективного застосовує сучасні технології навчання у роботі з молодшими школярами, її учні – переможці різноманітних олімпіад та конкурсів обласного і всеукраїнського рівнів. Вже декілька років вчитель очолює клуб творчих педагогів «Творчий неспокій» ім. Василя Сухомлинського, популяризує досвід з проблеми «Використання проектних технологій у роботі з молодшими школярами», є наставником молодих вчителів та автором великої кількості наукових, науково-методичних  статей у фахових педагогічних виданнях.

    
До списку кращих навчальних закладів України увійшли Сокальський НВК «ЗШ І-ІІІст. №4 – ліцей» та Сокальська гімназія ім. Олега Романіва. Керівники названих шкіл Драган Наталія Іванівна та Омеляш Любов Михайлівна у м. Києві нагороджені грамотою  міністра світи і науки, молоді та спорту  Дмитра Табачника  та радника Прем’єр-міністра Анатолія Толстоухова за вагомий внесок у розвиток освіти і науки та за результатами загальнонаціонального проекту  «Флагмани освіти і науки України», спеціальними нагородними значками  та виданнями «Флагман освіти і науки  України» з спеціальною іменною сторінкою.
                                                     

^

автор
підпис

 «Наших вітали у Львівській опері»

      5 жовтня у Львівському театрі опери та балету  освітяни відзначили професійне свято.  В урочистостях взяли участь керівники Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Головного управління освіти і науки ЛОДА, представники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, досвідчені освітяни, профспілковий актив, духовенство, представники громадськості області
      Під час свята  Нагородили 40 кращих освітян області, які брали участь у різноманітних педагогічних конкурсах.
     Приємно, що на сцені Львівської опери, вже традиційно вітали педагогів Сокальщини: переможця обласного  конкурсу «Кращий директор загальноосвітнього навчального закладу-2012» директора Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІст. – ліцей» Стадницьку Галину Теодорівну; переможця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2012» вчителя біології Варязької ЗШ І-ІІІст. Кріцак Надію Ярославівну;  лауреата обласного конкурсу «Кращий завідувач дошкільного навчального закладу-2012», завідувача ДНЗ  №5 м. Сокаля Вегерак Людмилу Іванівну, лауреата обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2012», вчителя української мови та літератури Сокальської ЗШ І-ІІІст. №5 Уманську Любов Любомирівну.
 
     Освітянська родина Сокальщини та почесні гості районного педагогічного свята, яке відбулося 4 жовтня в Народному домі м. Сокаля з нагоди дня працівника освіти,  щиро вітали своїх колег з найвищою нагородою та професійним визнанням. Ми раді за професійні  успіхи вчителів, керівників наших навчальних закладів. Їхні педагогічні досягнення – це позитивний імідж та високе  визначання  керівників та усіх педагогів галузі освіти   Сокальського району.

^

автор
підпис


ЮВІЛЕЙНІ ТА ПАМ`ЯТНІ ДАТИ. ЖОВТЕНЬ

Дата Подія
1 жовтня

 Міжнародний день людей похилого віку

 Міжнародний день музики

5 жовтня  Всесвітній день учителя
7 жовтня  День працівників освіти
14 жовтня

 70 років тому (1942) утворено УПА

 Покрова Пресвятої Богородиці

 День українського козацтва

17 жовтня  Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності
21 жовтня  130 років від дня народження К. А. Ткача (1882-1943), українського поета і громадського діяча


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua