Відділ освіти Сокальської РДА
00:23, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::10.05.2012
 
Новини
  
10 травень 2012 року

 

Мови не знають кордонів

  
фото1
фото1
Вже стало традицією те, що кожного року відбувається зустріч двох шкіл-партнерів міжнародного рівня: України та Німеччини. Такою ж плідною і відбулася зустріч цього разу учнів Берлінської школи «Веселка» та школи №3 м.Сокаля. Ця співпраця триває з 1997 року. Тож цього року відбулася 7-ма зустріч у Сокальському НВК «СШ І-ІІІ ст.№3-колегіум», натомість наші учні готуються до поїздки в Берлін.

  На цей раз до нас приїхали 15 учнів та троє вчителів:Ганс Беетен, Елізабет Зайдер,Валері Ланде. Керівниками даного проекту обміну учнями з німецької сторони є пан Ганс Беетен,а з української сторони Марія Гурська. Багато праці вкладається у цей проект. Пан Ганс Беетен вже вдесяте відвідав Україну, зокрема м. Сокаль. Пан Ганс Беетен викладає географію, математику, історію, релігію та їзду на велосипеді. Людина ерудована. Любить дітей, природу, розуміє українську мову, вміє читати, затятий мандрівник. Об’ їхав півсвіту. Багато праці вкладають у цей проект їхні керівники,щоб такі зустрічі відбувались щорічно.

   Німецьких дітей гостинно приймали сім’ї: Сорочинських Дадак, Космини, Зарічних, Лазориків, Шавронських, Швед, Спряжки, Пащук, Проців, Шевчук, Остап’юк, Кравчишин, Опульських. Звичайно, дітям дуже сподобалось у нас, вони не хотіли повертатися додому. У школі берлінські учні відвідували уроки, побували на різних заходах, змаганнях ,диспутах, концерті. Під час концерту всі учні були одягнені в український стрій і разом танцювали польку. Це було надзвичайно зворушливо. Цікавим був урок-діалог німецької мови в 11-А класі. Вчителі школи «Веселка» та наші учні вільно спілкувались німецькою, розповідали про себе,розпитували випускників про плани на майбутнє. Дзвінок продзвенів і ніхто не хотів покидати приміщення,такою жвавою була розмова. В результаті вчителі залишились вражені знаннями наших випускників з німецької мови. А найвищий свій бал учні отримали з уст пані Зайдер : «Я здивована, від того,що ви так вільно спілкуєтесь,адже це друга іноземна мова!».

   
фото2
фото2
Традиційними у програмі перебування є екскурсії по Сокалі та Львову, пікнік, учні відвідали Сокальський музей «Людина. Земля. Всесвіт».У Львові побували у Шевченківському гаю, на Високому замку, відвідали «Будинок шоколаду», послухали дуже цікаву екскурсію німецькою мовою центром міста Львова. Враження залишилися незабутні. Також була організована поїздка на страуси ну ферму,де можна було подивитись на страусів,доторкнутись до них та побачити страусині яйця.

   Ця співпраця вимагає , звичайно, багато праці, але вчителі німецької мови стараються зробити все якнайкраще. Величезну підтримку ми отримуємо від дирекції школи,зокрема від директора М. Бобрецького, від завучів. Перебування дітей у сім’ях лягає на плечі батьків, але ми маємо найкращих батьків, які роблять все для того,аби створити якнайкращі умов і щоб діти залишились задоволені. Так було і цього разу. На прощання діти обнімались та плакали,не хотіли розлучатись. Не стримались і вчителі. А це значить, що такі зустрічі потрібні. Кожного разу вони привозять із собою частинку іншого світу, частинку Європи,свою любов,яку залишають нам. А це неможливо просто так забути чи викинути із серця,це залишається назавжди.

 
Марія Гурськакерівник Проекту обміну учнями,

 вчитель німецької мови

 Сокальського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІст.№3-колегіум»


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua