Відділ освіти Сокальської РДА
08:50, 28 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::16.04.2013
 
Новини
  
16 квітень 2013 року

 

 Андрагогіка – наука про навчання дорослих


      16 квітня 2013 року на базі ДНЗ № 7 м. Сокаля проходив семінар-практикум завідувачів ДНЗ Сокальського, Тартаківського та Забузького ОО на тему « Роль андрагогічного фактора як умови розвитку особистості  керівника дошкільного навчального закладу».

     Методист райметодкабінету Марія Тимошик    за допомогою слайдової презентації ознайомила слухачів з основними положеннями андрагогіки – науки про навчання дорослих,  етапами процесу навчання, сучасними підходами до управлінської діяльності. Завідувачі ДНЗ обговорили основні складові управлінської діяльності, якими є організація, планування, аналіз, контроль, а також культурологічний аспект (організація культури, психологічний клімат в колективі). 

      Головними засобами андрагогічного впливу були визначені спеціальні тренінги, практичні, ділові та рольові ігри. Під час психологічного тесту «Який ви керівник?» завідувачі  дошкільних закладів, провівши інтерпретацію отриманих результатів, визначили свої основні риси, нахили, уподобання, а також сильні і слабкі сторони як керівника.

      Як підсумок  семінару-практикуму були слова Наполеона «Мистецтво управління полягає в тому, щоб не дозволити людям постаріти на своїй посаді».

     Учасників семінару щиро вітали дошкільнята старшої групи разом з музичним керівником Людмилою Лукасевич та вихователями Світланою Сало та Ганною Панас.

Леся Калька – керівник семінару-практикуму
 


^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua