Відділ освіти Сокальської РДА
14:35, 28 березня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::18.04.2016
 
Новини
  
18 квітень 2016 року

 

Кожнана землі людина-унікальна і єдина 
    Під таким гаслом пройшло чергове  засідання клубу педагогічної майстерності «Творчий неспокій»  імені Василя Сухомлинського.

     Керівник клубу  Пинка Н.М. поділилась досвідом роботи з теми «Проектна система і творчий розвиток учнів через використання  спадщини В.Сухомлинського».    Саме твори В.О.Сухомлинського стали основою в її проектній діяльності, дали їм життя. 
     На першому місці -  діти, любов до них. Надія Михайлівна робить все для того, щоб учні, яких вона  навчає, стали особистостями мислячими, самостійними, творчими, духовно багатими, а вчителі впроваджували у свою роботу те, що творить творчу особистість.  Тому намагається  творчо, по-новому розв’язувати актуальні завдання сучасної освіти, які спрямовані на гуманізацію та демократизацію навчально-виховного процесу в школі.
    Пинка Н.М. провела  майстер – клас «Я роблю це так» та показала кінцеві результати  проектів, над якими працювали її учні: журнали дитячої творчості, дитячі зірки, буклети, скарбнички, записнички, календрі, вироби.   Учні читали вірші Ліни Костенко (Проект «Видатні  українці»), розповідали легенди (Проект «Години тяжких терпінь нашого Спасителя»), вчителі отримали сувеніри-заколки (Проект «Друге життя речам»).
    Та найцікавішим для вчителів та учнів було свято - зустріч із переможцем конкурсу молодих педагогів «Надія» Василем Володимировичем Гаврилюком, вчителем фізики Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст..№4 - ліцей».
      Учні уважно слухали цікаві розповіді  гостя, задавали питання про явища природи, космос, підводну техніку. Василь  Володимирович розповів про свої власні винаходи, конструкції техніки. Про захоплення вчителя гумором діти  знали давно і тому були готові до конкурсу  «Весела юморина». Переможців визначав Василь Володимирович. Ось вони: Радик Оксана, Гузар Святослав, Романюк Анастасія, Стадник Оксана, Смаль Максим. Особливу добірку усмішок «Розсміши гостя»  зробила Анастасія Король  і це їй вдалося, розсмішила гостя двічі.
      Від  нововведень Надії  Михайлівни залежить успіх в навчально-виховному процесі. Вона дуже багато працює над собою, щоб озброїтись прогресивною системою навчання, щоб сформуватись як творча, соціально-активна особистість, працює не по шаблону, діє професійно, створюючи загальносуспільні цінності та ідеали. На кожному засіданні представляє свої творчі доробки: методичні посібники, проекти, авторські програми.     Запропонувала членам клубу  долучитися до патріотичної   акції «Перехрестя дружби», в якій бере участь разом із своїми учнями уже другий рік. Показала листи , подарунки…( Фастівська ЗОШ І-ІІІст. №1.) ( Див. «Учитель початкової школи » №2, 2016р.).
     Вона вірна своєму   покликанню, втілює гуманістичні принципи добра та справедливості. Її  компас-забезпечити щасливе майбутнє сьогоднішнім учням. 

                                  Галина Валевська –

член клубу педагогічної майстерності

«Творчий неспокій»   

 

 

^

автор
підпис

Для дітей було проведено веселе свято відкриття коробокLEGO

    Святкова атмосфера панувала 06 квітня 2016 року в ДНЗ №7 м.Сокаля. В рамках впровадження проекту "Сприяння освіті" садочок отримав набори з LEGO. Для дітей було проведено веселе свято «LEGO  у нашому садочку». Веселі пісеньки, вірші про LEGO, а потім урочисте відкриття коробок LEGO- DUPLO. Малята були у захваті та отримали масу позитивних, незабутніх емоцій.

     Головним завданням програми «Навчання через дію» є застосування інноваційних LEGO – методів навчання у систему освіти. LEGO – це цікавий матеріал, що стимулює дитячу фантазію, уяву і допомагає формувати моторні навички у дітей, які є природжені дослідники і винахідники. Ці закладені природою задатки найшвидше реалізуються й удосконалюються у конструюванні. Адже саме у цьому виді діяльності діти мають необмежену можливість вигадувати і створювати свої побудови, конструкції, проявляючи зацікавленість, кмітливість і творчість.
   Цінність занять з LEGO полягає в тому, що граючись дитина діє активно,  розкрито, гра захоплює її почуття, інтелект, уяву, концентрується увага при виконанні конструкторської роботи. Саме ця праця допомагає дитині стати самою собою. Діти використовують навколишнє середовище, щоб удосконалювати себе, тому  створений вихователем, нехай штучно конструктивний майданчик,  дає змогу постійно стимулювати  саморозвиток дитини. 

Методист РМК І.Шукатка


 


^

автор
підпис

Богдан Бедь – призер всеукраїнського конкурсу

8 квітня у посольстві Литовської Республіки в Україні в Києві відбувся фінал ІІІ Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць», який було присвячено 25 – річчю дипломатичних відносин між Україною та Литовською Республікою. Взагалі в конкурсі взяли участь понад 4500 учнів зі всіх областей України. У фінал члени журі допустили 25 учнів, які перемогли в заочному турі цього конкурсу і серед них був член гуртка «Євроклуб» Сокальського Будинку дитячої та юнацької творчості Богдан  Бедь (керівник – Олег Черешневський). Юний мешканець Сокаля виборов третє місце в цьому всеукраїнському конкурсі, за що був нагороджений дипломом і цінними подарунками. Нагороджували призерів фіналу конкурсу Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, заступник міністра культури України Ростислав Карандєєв, заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан і голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» Павло Горінов.

Марія Поліщук,

директор Сокальського БДЮТ

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua