Відділ освіти Сокальської РДА
11:48, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::18.10.2012
 
Новини
  
18 жовтень 2012 року

 

     17 жовтня 2012 року в   Сілецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ст.. відбувся   семінар - практикум вихователів груп продовженого дня з проблеми « Розвиток творчих здібностей молодших школярів в умовах групи продовженого дня». З його учасниками   вихователем Забузької ЗШ І-ІІІ ст. Бобровською Іриною Іванівною проведено теоретичне заняття «Ранній розвиток здібностей: проблеми і перспективи».   Методист РМК Куртіна Н.С. презентувала методичний порадник вихователям ГПД та учителям початкових класів «Розвиток творчості молодшого школяра», в якому зібрані зразки  розвивальних завдань для учнів 1-4 класів з усіх предметів.
     Керівник семінару-практику Гладковська Ольга Зіновіївна провела практичне заняття по виготовленню ляльки – мотанки та ляльки – оберегу, яке можна провести   з учнями групи в ході  вільного від навчання часу.
    Для учасників семінару вихователями Сілецької ЗШ І-ІІІ ст. Ярмолою Ольгою Ігорівною та Міховою Надією Іванівною  проведено   інтерактивну виховну годину     з використання ІКТ «Судове рішення: «Буду я природі другом».
    Вихователі Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст.. – ліцей» Кірик Наталія Ігорівна та Сенюк Любов Володимирівна, Острівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» Слюсарчук Віра Петрівна, Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст..№4-ліцей» Гладковська Ольга Зіновіївна презентували власноруч розроблені самопідготовки з використанням ІКТ з математики, української мови та природознавства.
     Методист РМК Куртіна Н.С.  для новопризначених вихователів провела методичну консультацію з організації та проведення навчально-виховної роботи в групі продовженого дня у 2012/2013н.р.
    Директор Сілецької ЗШ І-ІІІ ст. Побережник Петро Григорович  організував для вихователів екскурсію в  залі Івана Климіва Легенди, поділився досвідом роботи з питань контролю за роботою ГПД в школі.

^

автор
підпис

Cемінар директорів шкіл, що працюють у пріоритетному напрямку «Народознавство»


 Відповідно до планів роботи відділу освіти та методичного кабінету 18 жовтня 2012р. у Куличківській ЗШ І-ІІст. відбувся семінар директорів шкіл, що працюють у пріоритетному напрямку «Народознавство» на тему: «Використання народознавчих матеріалів для розвитку інтелектуальних здібностей учнів». Уже 4 рік поспіль школа працює у цьому напрямку та має вагомі здобутки. 


   Дирекція та педагогічний колектив Куличківської ЗШ І-ІІст. представили перспективний досвід роботи з дітьми на основі використання народознавчих матеріалів для розвитку інтелектуальних здібностей учнів. 


   З метою підведення підсумків роботи школи по пріоритетному напрямку позакласної роботи, було представлено результати роботи педагогічного та учнівського колективів із народознавства. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з народознавчими, пошуковими роботами колективу у попередні роки (дослідженнями історії, культури, побуту, звичаїв рідного села), стали глядачами презентації роботи школи з пріоритетного напрямку . З метою формування духовності, патріотизму та розвитку пізнавальних народознавчих інтересів колектив школи успішно використовує музейну педагогіку «Музей як засіб пізнання та виховання» . 


   Одним з пріоритетних напрямків роботи Куличківської школи є розвиток молодіжної та дитячої організації «Пласт НСОУ». У школі з 2007 року відновлено пластовий осередок (кер. Шийка М.П.). Педагоги використовують пластову виховну систему, у навчальному закладі практикується робота відповідних гуртків, літнє таборування, залучення пластунів до громадського життя школи, села. Учасники семінару були присутніми на цікавій презентації дослідницького проекту, присвяченого 70– літтю УПА. 


   Про творчу роботу педколективу з розвитку творчих, артистичних, художніх здібностей, з формування високої духовності, милосердя, толерантності вихованців свідчив проведений відкритий виховний захід «Вічна слава героям УПА». 


Учасники семінару оглянули навчальні кабінети, тематичні куточки, шкільний музей- світлицю та переконалися у тому, що постійно оновлюється матеріально-технічне, навчально-методичне забезпечення школи, змістовно, цікаво, естетично оформлено коридори, тематичні куточки, кабінети: у школі створено сприятливе середовище для розвитку дитини.


   Директори шкіл отримали папку матеріалів, які допоможуть організувати систему роботи з дітьми у школі.


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua