Відділ освіти Сокальської РДА
21:18, 24 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::19.10.2016
 
Новини
  
19 жовтень 2016 року

 

 Семінар-практикум вчителів української мови та літератури

18 жовтня на базі Сокальської СШ І-ІІІ ст.№3 відбувся семінар-практикум для вчителів української мови та літератури на тему  «Сучасні підходи до типології та структури уроків української мови з метою якісної підготовки до ЗНО». На початку семінару методист РМК Любов Плюхін показала презентацію про «Результати ЗНО з української мови і літератури за минулий навчальний рік», розповіла про структуру сертифікаційної роботи ЗНО з української мови, розподіл тестових завдань з української мови та літератури за складністю,  особливу увагу звернула на завдання з розгорнутою відповіддю-відкрите висловлення. Учасники семінару взяли участь в обговоренні такого питання «Реформування ЗНО з української мови та літератури: методологія, модель, основні складові». Завдання відкритої форми передбачає створення учасником зовнішнього незалежного оцінювання власного висловлення на дискусійну тему. Вчителі мали можливість спробувати себе у ролі  учасника ЗНО і написати власне висловлення на тему «У різних ситуаціях ми поводимося по-різному: часом розважливо обмірковуємо свої кроки, а часом-даємо волю емоціям, не зважаючи на можливі наслідки». До чого ж зрештою треба дослухатися у житті:до розуму чи до серця?». Наступний семінар буде проведено на базі Сокальської СШ І-ІІІ ст. Мигаль С.Г., керівник семінару, вчитель української мови та літератури проведе практичне заняття з вчителями української мови. Обговорюватимуться такі питання: методичні рекомендації щодо перевірки власного висловлення; редагування тексту як засіб формування граматичної компетентності учнів. Заплановано провести  тренінг «Методика створення власного висловлення». Сподіваємось, що цей семінар допоможе словесникам краще розвивати мовне чуття учнів, формувати вміння зіставляти, порівнювати, аргументовано доводити свою точку зору або спростувати хибні твердження,робити висновки; формувати активну життєву позицію дітей.


 

 

^

автор
підпис

Педагогічне становлення молодих вчителів «Я крокую до майстерності

  17 жовтня в Сокальській гімназії імені Олега Романіва відбулося перше засідання «Школи молодого педагога» вчителів української мови та літератури. Для того, щоб робота була змістовною, цілеспрямованою та ефективною, на початку засідання керівник провела діагностику молодих педагогів. Це допомагає чітко спланувати подальшу діяльність ШМП, визначити рівень професійної майстерності вчителя, а також врахувати його запити і потреби, забезпечити розвиток і самовдосконалення.Школа молодого вчителя  охоплює 6 молодих учителів, з якими протягом року, проводитимуться як теоретичні заняття, так і семінари-практикуми. Тематика занять різноманітна,а саме:   методичні рекомендації молодим вчителям  щодо складання календарно-тематичних планів, щоденного планування, ведення класних журналів, організації робочого дня;дидактичні вимоги до сучасного уроку в світлі нових інноваційних технологій.У 2015 – 2016  н. р. діяльність  ШМП  буде  спрямована  на  реалізацію  таких  питань:

• опрацювання  сучасних технологій  викладання  української  мови  та  літератури;
• моделювання  уроку  як  головної  форми  навчально-виховного  процесу;
•  вироблення  умінь  робити  аналіз  та  самоаналіз  уроків;
•  набуття  досвіду  використання  в  навчально-виховній  діяльності результативних  інноваційних  технологій;
•  ознайомленню  з  методичною  літературою,  кращим  досвідом  вчителів  району.   
  На початку засідання Трошина Оксана разом з вчителями, обговорили план  роботи ШМП на 2016-2017 н.р.
   Плюхін Любов, методист РМК ознайомила присутніх з інструктивно-методичними рекомендаціями щодо викладання предмета та вимогами до ведення шкільної документації. Оксана Михайлівна надала методичну допомогу вчителям в складанні календарно-тематичного планування.
  На прохання молодих педагогів було розглянуто таке питання «Методика проведення диктанту з української мови». Методист зазначила, що  одним з найважливіших завдань проведення системи вправ, у тому числі диктантів, є формування грамотності учнів, неухильне й поступове піднесення її рівня. 


^

автор
підпис

 Cемінар-практикум завідувачів ДНЗ Сокальського району

13 жовтня 2016 року на базі ДНЗ с. Стаївка проходив семінар-практикум завідувачів ДНЗ Сокальського району на тему «Модернізація управлінської діяльності. Управління і контроль.».  Метою даного заходу було  надання допомоги керівникам ДНЗ  в організації ефективних форм та методів управління педагогічними кадрами; удосконалення знань, умінь та навичок з проблем управлінської діяльності,  сприяння розвитку організаторської та просвітницької діяльності керівників ДНЗ, а також заохочення їх до творчості, інноваційної освітянської діяльності з врахуванням сучасних стандартів дошкільної освіти. Семінар організувала і провела методист РМК Марія Тимошик.

^

автор
підпис

Засідання творчої групи з екологічного напрямку

  5 жовтня на базі ДНЗ смт.Жвирка відбулося засідання районної творчої групи для вихователів, які працюють в екологічному напрямку. На даному засіданні керівник творчої групи Бондурівська О.В. опрацювала з учасниками нормативно-правові документи з формування екологічної освіти та розповіла про «Космічне виховання» за методикою М.Монтессорі з використанням ІКТ. Учасники творчої групи розподілили завдання відповідно до запропонованого плану та будуть працювати над створенням електронних презентацій на кожну вікову групу з теми «Природа Космосу».   Засідання пройшло змістовно та насичено, слухачі пересвідчилися, що поняття про Космос можна доступно пояснити дітям дошкільникам. Під час проведення ігрового моделювання із слухачами було представлено ряд електронних презентацій з теми «Космос» .

        методист РМК Ірина Шукатка

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua