Відділ освіти Сокальської РДА
01:46, 24 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::21.10.2016
 
Новини
  
21 жовтень 2016 року

 

Проблемний семінар-практикум вчителів математики

20 жовтня  2016 року у Сокальській гімназії імені Олега Романіва  відбувся проблемний семінар-практикум вчителів математики з теми «Використання ІКТ технологій  для формування предметних компетенцій  учнів» на базі досвіду вчителя вищої категорії, вчителя-методиста  Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №5 Томчук Тетяни Ярославівни. Тема першого засідання була «Поєднання інформаційно-комунікативних та ігрових технологій як засобу розвитку предметних компетентностей учнів на уроках математики»Учасники семінару – вчителі математики  шкіл району, які працюють над науково-методичними проблемами ІКТ технології в навчальному процесі та формування компетенцій учнів, мали змогу поповнити багаж знань новими формами та методами застосування ІКТ.Вчитель математики Жвирківської ЗШ І-ІІІ ст. Зджанська Галина Олександрівна презентувала теоретичну частину семінару і ще раз нагадала про різницю між компетентністю та компетенцією.Відомо, що будь-який урок — це складне педагогічне явище, витвір учителя, під час якого учні демонструють свої знання, уміння та навички. Чи цікаво дітям на уроці? Чи люблять вони вчитися? На ці питання не можна відповісти напевне. Іноді діти ідуть на урок із задоволенням, іноді без нього. Як привернути їх увагу до свого предмета, як зацікавити? Томчук Тетяна Ярославівна ділилася досвідом, як за допомогою гри змотивувати дітей до  навчання математики. Під час проведення майстер-класу  Тетяна Ярославівна  показувала методи створення ігрових ситуацій за допомогою ІКТ. На завершення семінар-практикуму учасники отримали буклети з переліком Інтернет-ресурсів на допомогу вчителю, та сервісів для створення ігрових завдань, схем, таблиць.


^

автор
підпис

ШКОЛА СВЯТКУВАЛА ЮВІЛЕЙ

З нагоди 50-річчя Сокальської ДЮСШ у спортивному залі школи зібралися учні, випускники, батьки, гості. Вже традиційно о. Ярослав Валюх посвятив учнів, які у цьому навчальному році переступили поріг спортивної школи. Благословив їх на високі спортивні здобутки. Зачитали наказ про зарахування їх у школу.Урочиста академія відбувалася в актовому залі СокальськоЇ ЗШ І-ІІІ ст. №2, за що ми щиро вдячні дирекції та колективу школи. Про історію школи, її здобутки за п`ятдесят років розповідав директор цього навчального закладу.Присутніх привітали: міський голова Сокаля, вихованець ДЮСШ Вадим Кондратюк і вручив грошову допомогу для покращення матеріально-технічної бази школи. Головний спеціаліст відділу освіти Сокальської РДА Леся Ковалишин відзначила, що відділ освіти завжди особливу увагу приділяє розвитку здорових та спортивних школярів і гордиться здобутками вихованців ДЮСШ. З найщирішими привітаннями з нагоди ювілею до присутніх звернулися вихованці школи: головний спеціаліст відділу молоді та спорту Мар’яна Копейка, яка вручила сертифікат на 5 тис грн. від голови Сокальської райдержадміністрації, та директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ярослав Тарасюк. Згадували роки, коли вони навчалися у школі, і те, що згодом спорт став справою їх життя.Президент федерації Львівщини з волейболу Володимир Левків долучився до привітань і зазначив, що волейболісти Сокальщини є лідерами Львівщини у цьому виді спорту.Також привітала присутніх вихованка відділення легкої атлетики (тренер Олена Кретів), бронзова призерка І юнацьких Олімпійських ігор Оксана Райта.Кращі тренери отримали грамоти від Сокальської районної ради. А дирекція школи нагородила кращих працівників, ветеранів цього навчального закладу.На завершення відбувся чудовий концерт, який підготували вихованці Сокальського будинку дитячо-юнацької творчості. Його директор Марія Поліщук вела цю святкову академію.


^

автор
підпис

Майстер-клас для вчителів історії

 
18 жовтня .2016 року в Сокальській СШ І-ІІІ ст.№3  відбулось засідання  учителів проблемного формування з історії та правознавства на тему: «Використання ІКТ в роботі з обдарованими учнями». Майстер-клас проводила вчитель вищої категорії, старший учитель -  Нестерук Наталія Романівна. Учителям була представлена   презентація  «Робота з обдарованими учнями засобами ІКТ на уроках історії». Наталія  Романівна презентувала досвід своєї роботи з використання сервісів, сайтів,  власного  блогу у підготовці учнів до уроків та олімпіад.Учасники майстер-класу почерпнули багато цікавої та змістовної інформації з даної науково-методичної теми. Для сучасної України створення  системи розвитку обдарованої особистості є необхідною умовою досягнення успіху на шляху розбудови незалежної держави. Робота з обдарованими дітьми вимагає належної змістовної наповненості занять, зорієнтованості на новизну інформації та різноманітні види пошукової ,розвиваючої, творчої діяльності.


 



^

автор
підпис

 Семінар- практикум  вчителів фізичної культури

20 жовтня у Забузькій ЗШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум вчителів фізичної культури на тему «Розвиток фізичних якостей учнів на уроках спортивних ігор, модуль «Волейбол».   У семінарі  взяли участь більше двох десятків вчителів району. Учасники ознайомися з умовами проведення спартакіади школярів району і області, та новинами фахової преси. Вчитель даної школи Сергій Васько провів навчальний урок, учасниками якого були вчителі фізкультури.



^

автор
підпис

Результати конкурсу на заміщення вакантної посади керівника навчального закладу

  18 жовтня за результатами конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директором Угнівської школи було призначено Березу Оксану Андріївну. Щиро бажаємо Вам невичерпної енергії, натхнення, оптимізму,плідних здобутків, щоб поряд із Вами завжди була працьовита, віддана  команда, яка завжди підтримуватиме ваші ідеї і помисли.

^

автор
підпис

   20 жовтня у відділі освіти відбулась нарада шкільних кухарів з нагоди професійного свята. Кухарів було нагорожджено грамотами відділу освіти за сумлінну працю та з нагоди професійного свята. З днем кухаря, шановні кухарі, Ви даруєте людям гарний настрій і надаєте сил на весь день,  дивуєте оригінальністю страв і смаковими новинками, створюєте кулінарні шедеври. Бажаємо неймовірних кулінарних шедеврів і щирої подяки від поціновувачів вашого кулінарного таланту!!!

 


^

автор
підпис

 Засідання школи молодого вихователя

Праця - важливий засіб морального, економічного, трудового та естетичного виховання. Педагогічна практика засвідчує: уже трирічна дитина прагне до самостійності, елементарної трудової діяльності. Тому і вдома, і в дошкільному закладі слід підтримувати це прагнення малюка, формуючи постійну потребу в діяльності; виховувати інтерес до праці та до результатів своїх трудових дій; ознайомлювати з працею дорослих; залучати до різних видів трудової діяльності. З цією метою у Бутинському НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» 20 жовтня відбулося засідання Школи молодого вихователя. Головним завданням у роботі було висвітлення питання організації трудової діяльності з дітьми в дошкільному навчальному закладі. Керівник ШМВ Волошин С.І. надала методичні рекомендації щодо різних видів та форм праці й особливості їх організації, розповіла про створення городу в дошкільному закладі. Під час проведення психолого-педагогічного тренінгу із слухачами «Хто трудитися любить, того доля голубить» було представлено ряд вправ та ігор для розвитку творчого мислення дітей у трудовій діяльності. Слухачі переглянули заняття з художньої праці в старшій групі. Діти створювали картинки на пластиліновій основі з різних круп та природнього матеріалу. Вихователі Логін Н.В. та Микелита М.М. творчо підійшли до вирішення даної проблеми. Ігри та вправи сприяли розвитку трудової діяльності дошкільнят, носили розвивальний характер. Уміле використання педагогами різних методів та прийомів навчання дало змогу збагатити досвід дошкільників, розвинути увагу, точність сприймання, вміння порівнювати, аналізувати, планувати свою діяльність, а головне - сприяло розвитку трудових навичок у дітей.  


^

автор
підпис

 Cемінар –прктикум класних керівників

19 жовтня на базі Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№4 відбулось засідання Проблемного методичного об’єднання класних керівників «Партнерство і співпраця школи з батьківською громадськістю». Засідання проходило у формі семінару-практикуму на тему «Школа як центр батьківської просвіти». Методист РМК Галина Матвіїв ознайомила учасників семінару з напрацюваннями творчої групи класних керівників щодо планування методичної роботи з даного напрямку, проаналізувала  реалії та перспективи розвитку співпраці школи та батьківської громадськості в умовах освітньої та територіальної реформ. Керівник РМО класних керівників Оксана Грева ознайомила учасників семінару-практикуму з матеріалами круглого столу «Свідоме батьківство: реалії та перспективи»   Класні керівники Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№4 Мар’яна Барчук та Оксана Грицюк представили присутнім напрацювання школи щодо реалізації довготривалого проекту «Школа-родина».А також учасники семінару-практикуму мали можливість переглянути відеоролики про досвід співпраці школи та батьків у різних країнах світу (Італія,Польща, США) та вправлялись у виконанні практичних завдань, які можна було б використати класному керівнику під час проведення освітньої зустрічі з батьками.



 


^

автор
підпис

Звітно-виборча конференція обласного учнівського парламенту

  
Представники Сокальського регіонального учнівського парламенту взяли участь в обласній звітно-виборчій конференції обласного учнівського парламенту, яка відбулася 17 жовтня 2016 року в приміщенні департаменту освіти і науки Львівської ОДА.До учнівської молоді звернулась голова департаменту освіти та науки ЛОДА Любомира Мандзій, а також активісти мали змогу поспілкуватися з Юрієм Яценком. Згідно Статуту Львівського обласного учнівського парламенту у голосуванні взяли участь виключно президенти районних та міських парламентів області (або їх заступники). Перемогу здобув Петро Сітек.



^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua