Відділ освіти Сокальської РДА
02:53, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::22.03.2012
 
Новини
  
 


17 -19 березня 2012 року і Києві проходив фінал Всеукраїнського змагання з європейської інтеграції серед старшокласників “Europa Nostra”, що проводився Донецьким молодіжним дебатним центром спільно з Мережею центрів європейської інформації України й Українською мережею європейських клубів за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження” та Делегацій Європейського Союзу в Україні.

Кожна з 15 команд-учасниць, що стали переможцями першого етапу змагання, презентувала одну з країн Європейського Союзу. За результатами журі команда євро клубу Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІст.-ліцей» здобула ІІ місце.(керівник команди –Балко Ірина Богданівна). Деякі виступи команд доступні на каналі Євроклубів на Юстрім: http://goo.gl/Mz0GM.

^

автор
підпис

Культура і традиції європейських країн 

Багато чудових звичаїв є у кожного народу, і, мабуть, найпривабливіші з них – свята. Був час, коли стверджували, що пора старих обрядів і свят минула, що навіть у селах тепер ніхто не водитиме танок і не влаштовуватиме святочні ворожіння. Але ось яка дивовижна річ! Старі звичаї та національні свята ніколи не забувалися – їх дотримуються і святкують дотепер. Збереглися вони і в багатьох країнах Європи. Люди залюбки поринають у традиційні національні розваги, часом такі цікаві, самобутні й мальовничі, що приваблюють безліч глядачів і туристів. 

Жодного свята не шанують в Ірландії так, як день святого Патріка. Він – національний святий цієї країни, хреститель Ірландії. У п’ятницю 16 березня шкільний євроклуб «До нових берегів», Поторицької ЗШ І-ІІІ ст. гостинно приймав учнів ЗШ №5 м. Сокаля разом із вчителем англійської мови І.Лисяк. Керівник євроклубу, Олійник Н.Б. та вчитель англійської мови Олейчук Н.Є. ознайомили присутніх із історією та традиціями святкування свята . Активну участь у проведенні засідання шкільного євро клубу взяли 3 команди старшокласників Поторицької ЗШ та команда гостей. Учасники завзято змагалися в різноманітних веселих конкурсах та забавах. Із захопленням було переглянуто мультимедійну презентацію у виконанні Поліни Гелик та Софії Олейчук, яка супроводжувалась народними ірландськими мелодіями і танцями. В дружній атмосфері учасники засідання вирішили і надалі продовжувати співпрацю, та залучати нових друзів. Адже Європа - наш спільний дім.

 

Олійник Н.Б. 

вчитель англійської мови   

Поторицької ЗШ І-ІІІст

 

 

 

 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua