Відділ освіти Сокальської РДА
16:49, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::22.04.2016
 
Новини
  
22 квітень 2016 року

 

Засідання школи молодого вихователя

 
    Важливим елементом освітнього процесу дошкільного закладу є прогулянки, коли діти активно рухаються, дихають свіжим повітрям та пізнають навколишній світ. Все це приносить користь для здоров`я, фізичного і розумового розвитку дошкільнят тільки тоді, коли педагог правильно організує даний вид діяльності.

      19 квітня 2016 року на базі Двірцівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» відбулося третє засідання школи молодого вихователя з питання проведення фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільнятами на повітрі. Молоді вихователі мали можливість переглянути спортивну прогулянку в різновіковій групі за методикою М.Єфименка, яка була спрямована на зміцнення здоров’я, фізичний і розумовий розвиток, оптимізацію рухової активності дітей. При організації прогулянки вихователь Лев М.Д. провела різноманітні основні рухи, які були об’єднані спортивною тематикою. Правильно організована робота надала загартовуючий вплив на дитячий організм в природних умовах, сприяла підвищенню рівня фізичної підготовленості дітей дошкільного віку. Спортивна прогулянка була радісною, цікавою, пізнавальною для дошкільнят, так як вихователь зуміла зацікавити та збагатити знання дітей. Дошкільники бігали, стрибали через обручі, ходили по «пеньочках», лазили під дугою і тренувалися у швидкості, спритності, витривалості, силі, гнучкості та  координації рухів.
      Керівник ШМВ Волошин С.І. надала методичні рекомендації щодо взаємодії вихователя з дітьми під час прогулянки, проведення різних форм роботи ДНЗ та родини з фізичного виховання дітей. Також із слухачами було проведено вихідне анкетування.
      Учасники засідання відзначили професійну майстерність педагогів та зробили висновок, що прогулянки будуть радісними, цікавими, пізнавальними і досягнуть мети за умови, якщо вихователь зуміє зацікавити та збагатити знання дітей.

Методист РМК Ірина Шукатка

^

автор
підпис

Учасники програми «Вчителі англійської мови – агенти змін» проводять тренінги

14 квітня 2016 року на базі Сокальської спеціалізованої школи I-III ст. відбувся тренінг для вчителів англійської мови «Мотивація до навчання». Тренінг проводила Гуральська Ольга Валеріївна, вчитель Сокальської спеціалізованої школи I-III ст. №3, учасник програми «Вчителі англійської мови – агенти змін».

Під час тренінгу вчителі отримали можливість ознайомитись із сучасними методиками викладання англійської мови та новими трендами в навчанні. На тренінгу обговорювались питання створення мотивації для успішного навчання та викладання, розвиток навичок критичного мислення в учнів, організація проведення уроку, визначення мети та завдань як для учнів, так і для викладачів, складання планів уроків. Ольга Валеріївна акцентувала увагу на інтерактивних методах роботи на уроках англійської мови, а також показала на практиці, як реально організувати, провести та підвести підсумки роботи у  групах.
«Я вже працювала за новими методиками – провела відкриті уроки для своїх колег, тренінг. Технології та методики, які нам запропонували під час тренінгової сесії у Львові, дійсно працюють, якщо для вчителя центром уваги є учень»,- розповіла Ольга Велеріївна.
У наступному навчальному році такі тренінги будуть організовуватись регулярно за участю наших тренерів та тренерів з інших регіонів. 

^

автор
підпис

Відбувся районний конкурс на найкращу модель літнього мовного табору

14 квітня 2016 року відбувся районний конкурс на найкращу модель літнього мовного табору, метою якого було підвищення рівня та якості роботи літніх мовних таборів, узагальнення та поширення кращого досвіду організації роботи мовного табору, зацікавлення учнів до вивчення іноземних мов та підвищення професійного рівня вчителів, які залучені до роботи у літніх мовних таборах. Завданням конкурсу було популяризувати імідж літніх мовних таборів, які працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів, відібрати креативні ідеї для створення нових ефективних рекомендацій щодо діяльності літніх мовних таборів у вимірі сучасності.

У конкурсі взяло участь 12 педагогічних колективів таких ЗНЗ: Ільковицького НВК «ЗШ I-III ст.. – дитячий садок», Сілецької ЗШ I-III ст., Тартаківської ЗШ I-III ст. імені Петра Саноцького,  Поторицької ЗШ I-IIIст., Жвирківської ЗШI-III ст., Стенятинської ЗШ I-III ст., Сокальської гімназії імені Олега Романіва, Сокальського НВК «ЗШ I-III ст. №2 – ліцей», Сокальської спеціалізованої школи I-III ст. №3, Сокальського НВК «ЗШ I-III ст.№4 – ліцей», Сокальської ЗШ I-IIIст. №5, Великомостівського НВК «ЗШ I-IIIст. – ліцей».
В рамках конкурсу на найкращу модель літнього мовного табору, учасники презентували свої досягнення за минулий навчальний рік, відеоролик «Один день з життя табору» та ідеї для створення нової, сучасної моделі літнього мовного табору.
Аналізуючи виступи педагогів та учнівських колективів ЗНЗ, слід відзначити активність та високий рівень підготовки усіх учасників конкурсу, а особливо Сокальської гімназії імені Олега Романіва, Сокальського НВК №2, Сокальської СШ №3, Сокальського НВК №4, Тартаківської ЗШ, Сокальської ЗШ №5 та Стенятинської ЗШ.
Отож, за результатами конкурсу перемогу здобув Сокальський НВК «ЗШ I-III ст. №4 – ліцей». II місце розділили між собою Сокальська гімназія імені Олега Романіва та Сокальський НВК «ЗШ I-IIIст. - №2». III місце здобули Сокальська спеціалізована школа I-III №3, Сокальська ЗШ I-III ст.№5 та Тартаківська ЗШ I-III ст. імені Петра Саноцького.
Усі учасники конкурсу будуть нагороджені грамотами на літньому мовному фестивалі, який відбудеться в червні 2016 року.

^

автор
підпис

РМО вчителів іноземних мов

21 квітня 2016 року на базі Сокальської спеціалізованої школи I-III ст.№3 відбулося засідання методичного об’єднання для вчителів іноземних мов. У роботі методичного об’єднання взяли участь вчителі англійської, німецької, французької та польської мов.

Методист РМК Шарова Н.В. зробила аналіз роботи вчителів методичного об’єднання за 2015/2016 навчальний рік. Гуральська О.В., вчитель Сокальської спеціалізованої школи I-IIIст. №3, учасник проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін», ознайомила присутніх із метою проекту та перспективами роботи у даному напрямку. Учителі Попович Н.С., учасник заключного етапу конкурсу «Учитель року – 2016», та Свердан Н.І., переможець конкурсу  «Надія», поділились своїми враженнями та досвідом роботи.
Під час роботи районного методичного об’єднання було розглянуто питання державної підсумкової атестації з іноземної мови у 9 та 11 класах. Детально зупинилися на підготовці випускників до цих важливих випускних та вступних іспитів. На засіданні розглядалися також питання планування роботи мовних таборів, участі у районних та обласних олімпіадах з іноземних мов.

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua