Відділ освіти Сокальської РДА
18:50, 27 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::24.01.2013
 
Новини
  
24 січень 2013 року

 

 

     У  грудні 2012р. проведено І тур конкурсу «Учитель року - 2013» у номінаціях: французька мова, музичне мистецтво, фізика, інформатика. У конкурсі взяли участь 13 педагогів, які представляли усі освітні округи. Визнано кращих вчителів Сокальщини 2013 року, які будуть представляти район на обласному турі (детальніше про конкурс читайте на сторінці «Конкурси педагогічної майстерності»).

 

                                                                                                                          Завідувач   РМК  Галина ГІБЛЯК


^

Відділ освіти Сокальської РДА


 Засідання  школи  ППД

        24 січня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу с.Волиця відбулось засідання школи ППД, на якому розглядалось питання ефективного використання методики Кюїзенера у логіко-математичному розвитку дошкільнят.
       Вихователь Скакун Ірина Павлівна   показала використання даної методики на занятті з дітьми різновікової групи  «Сюрпризи з математичної скриньки». Закріплюючи у дітей навички кількісної та порядкової лічби, удосконалюючи вміння визначати наступне та попереднє число відносно заданого, Ірина Павлівна розвивала логічне та аналітичне мислення дітей, творчі здібності, пам`ять, увагу, вміння орієнтуватись в просторі,   уміння порівнювати предмети за шириною та довжиною, оперувати словами «широкий», «вузький», «довгий», «короткий», а також вчила вимірювати довжину кольорових паличок за допомогою однієї (найменшої), унаочнювала взаємозв’язок між кількістю, числом і цифрою, що його позначає; закріплювала знання про умовну мірку, вчила встановлювати логічні зв’язки і закономірності – і все це за допомогою кольорових паличок Кюїзенера.
    Пирська Юлія Олександрівна – вихователь даного закладу – за допомогою електронної презентації продемонструвала, як саме палички Кюїзенера як дидактичний засіб використовуються з урахуванням специфіки й особливостей елементарних математичних уявлень, що формуються у дошкільнят, як вони відповідають їхнім віковим можливостям, рівню розвитку дитячого мислення, переважно наочно-дієвого і наочно-образного. Робота з паличками дозволяє перевести   зовнішні дії в абстрактний план, створити цілісне, чітке і водночас узагальнене уявлення про поняття.
    Керівник Школи ППД Шелемей Н.М. розказала учасникам про різні форми роботи з дошкільнятами, змоделювала ігрові моменти з використанням паличок Кюїзенера.
      Кожен учасник Школи ППД одержав методичний посібник «Вивчаємо математику з паличками Кюїзенера», який підготувала для них методист РМК Тимошик М.П.




^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua