Відділ освіти Сокальської РДА
15:31, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::24.01.2017
 
Новини
  
24 січень 2017 року

 

Конкурс «Українська лялька»
   
Лялька – провідник у світ дитинства не лише кожного з нас, але й цілого людства…. У ляльках закладений національний фактор любові і сподівань, віри в добро та захист від злих сил. Тож аби відродити сімейні традиції створення ляльок-мотанок, аби сприяти пізнанню й навчанню особливостям створення народної ляльки  і було проведено конкурс «Українська лялька».  Участь у конкурсі взяли 29 ДНЗ та 17 НВК «ЗШ – дитячий садок». До участі в конкурсі долучилися вихователі дошкільних закладів та батьки вихованців.   В конкурсі було представлено 248 ляльок в   номінаціях «Лялька-мотанка»,
«Фабрична лялька в національному костюмі» та ляльки, виготовлені в інших різних техніках (з соломи, ниток, дерева, паперу, тканини, мережива,   стрічок тощо).    Всі учасники будуть нагороджені  грамотами відділу освіти Сокальської РДА. 
В історико – краєзнавчому музеї “Сокальщина” буде організована експозиція ляльок  на тему   «Українська лялька в національному костюмі». 

^

автор
підпис

 В єдності сила народу

 
  Не можна применшувати значення історичного минулого в житті кожної нації. Багато хто , володіючи поверхневою інформацією про основні події, вважає, що цього достатньо, щоб сміливо говорити «я знаю історію свого народу, своєї держави».Читаючи статті, розмірковуючи над тим, як будувалася держава, ми багато розуміємо, але долучатися до акцій вшанування пам’яті героїв, брати безпосередню участь у заходах, присвячених видатним датам,- означає здобувати неоціненні знання, набувати важливого досвіду, жити життям свого народу.
 23 січня учні та вчителі Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№5 та Забузької школи взяли участь у символічній акції єднання, утворивши «живий ланцюг». Над річкою Західний Буг лунав Гімн України, у руках дітей майоріли жовто-блакитні стрічки та прапори. Таким дійством відзначили День Соборності, вшанували події Першої української незалежності. Сьогодні саме час нагадати, що в єдності сила народу.


^

автор
підпис

 Благодійний фонд «Майбутнє України. Сокальщина»

 
    Благодійність у народі завжди вважалася вищою чеснотою. Свою лепту у цю справу  вносить благодійний фонд «Майбутнє України. Сокальщина», який очолює Юлій Лукомський.

   Благодійний фонд тісно співпрацює з відділом освіти Сокальської РДА. Власне, тут є взаєморозуміння, співпраця.
Для БФ «Майбутнє України. Сокальщина » піклуватися про наше майбутнє - дітей, не просто слова, а постійна робота.
    Ось і напередодні дня святого Миколая 32 учні навчальних закладів м. Сокаля,  які опинилися в скрутній життєвій ситуації,  отримали від БФ матеріальну допомогу та солодкі подарунки, при цьому були присутні  опікуни, батьки, класні керівники та дирекція школи.
Свої   кошти   надіслав у благодійний фонд Олег Лукомський, який проживає в Австралії.
    Батьки та учні були зворушені чуйним ставленням  далекого мецената щодо піклування малозабезпечених сімей.
     У відповідь на такий широкий жест батьки, учні та педагоги  надіслали подяку Олегу Лукомському.  Вони зазначили, що високо цінують його підтримку та милосердя.
   Адже не  багатство, популярність та престиж  зігрівають людські серця, а любов та доброта...



 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua