Відділ освіти Сокальської РДА
14:43, 25 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::24.10.2017
 
Новини
  
24 жовтень 2017 року

 

Районне методичне об`єднання вчителів християнської етики

«Сутність екологічного виховання у контексті християнського»

23 жовтня у Сокальській ЗШ І-ІІІ ст. №4 відбулося районне методичне об’єднання вчителів християнської етики під гаслом «Світ навколо тебе-дарунок Бога з Його великої любові до нас. І ти спробуй довести свою любов до Бога через пошану сотворенго». Організувала семінар вчитель християнської етики Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №4, керівник РМО Кравчук Галина Богданівна.

Засідання розпочалось вступним словом методиста РМК Любові Плюхін, яка розповіла значення екологічного виховання. Методист представила презентацію «Сутність екологічного виховання у контексті християнського» і зазначила, що сьогодні гостро постає проблема екологічного виховання школярів, тому велика роль відводиться освіті та вихованню суспільної свідомості громадян.

Бережливе ставлення до навколишнього середовища виховується з раннього віку. Починається екологічне виховання в сім’ї. Тут вперше дитина вперше чує про Бога, вчить перші свої молитви.

Релігійний аспект родинного екологічного виховання належить церковній громаді, яка теоретично та практично залучає всіх до захисту навколишнього середовища.

Екологічна освіта й виховання школярів здійснюється, як відомо, на міжпредметній основі. Провідна роль тут належить таким навчальним предметам, як «Українська література», «Природознавство», «Християнська етика». Зміст чинних програм дає змогу сформувати у дітей елементарні природничі та природоохоронні уявлення й поняття.

Після молитви „Отче наш” розпочалася навчально-методична частина семінару, на якій о. Тарас Дзьоба, представив свою цікаву та змістовну презентацію з вищезазначеної теми «Екологічна місія до порятунку всього створіння». У своєму виступі зробив цікавий акцент на християнсько-екологічній свідомості людини. о. Тарас зазначив,

що кожен повинен зрозуміти свою значущість у вирі суспільного життя.

Людство існує вже тисячі років і мусить продовжувати існувати далі, і власне найелементарніші та найнеобхідніші умови його існування залежать саме від нас.

Після чого між учителями християнської етики та о. Тарасом відбувся активний діалог. Було піднято чимало аспектів з теми семінару, безперечно, вартих уваги. Йшлося про виховання на уроках християнської етики, вплив екологічних факторів на духовне і фізичне здоров’я людини, виховання відповідального ставлення до всього сотвореного, особливості християнської етики й екологічної культури.

На семінарі поділилася своїм досвідом роботи вчитель християнської етики Куличківського НВК ЗШ І-ІІ ст.- дитячий садок» Шийка Марія Петрівна. Розповіла про спільну роботу учнів, батьків церкви щодо екогологічного виховання.

У кінці семінару було підбито підсумки і визначено план роботи на 2017-2018 н.р.

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua