Відділ освіти Сокальської РДА
22:18, 19 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::24.11.2016
 
Новини
  
 

 Крайова пластова спартакіада

 
  4-6 листопада у м. Тернопіль відбулась XVI крайова пластова спартакіада, на яку з’їхались представники пластових осередків з цілої України. Учасники спартакіади мали можливість спробувати свої сили у таких видах спорту: футбол, баскетбол, волейбол. Сокальська команда «Яструби» вже другий рік поспіль брала участь у пластовій спартакіаді. Змагатись довелось з досвідченими командами, але цей факт не злякав хлопців, а, навпаки, додав азарту. Найуспішнішою виявилась участь наших пластунів у баскетболі:  з трьох ігор -  дві  переможні. Спорт – це прекрасна можливість для юнаків реалізувати свої амбіції. Отож побажаємо  пластунам успіхів у наступних змаганнях.

^

автор
підпис

Інтернет +/-

  Усі соціальні мережі: і загальновідомі широкому колу Інтернет-користувачів, і не так вже знані, надають своїм учасникам чималі можливості для спілкування не тільки з добре відомими людьми, а і для встановлення нових контактів. Та, на превеликий жаль, це, безсумнівно, добре явище може стати джерелом неприємностей для учасників спілкування, і, в першу чергу, для дітей.  Проблеми інтернет-залежності підлітків  та загрози соціальних мереж розглядали учасники круглого столу на тему «Інтернет +/-», який відбувся 16 листопада в приміщенні Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.№2.  Учасниками круглого столу були класні керівники 5-8 класів шкіл Сокальського району. Також свою думку висловили запрошені гості: отець Ярослав Валюх, методист РМК Галина Матвіїв, директор Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 Любов Володимирівна Кравцова, директор Сокальського БДЮТ Марія Зіновіївна Поліщук, практичний психолог Наталя Петрівна Якимюк, вчитель інформатики Віктор Петрович Кравцов. У процесі роботи круглого столу учасники виробили алгоритм діяльності класного керівника щодо попередження негативного впливу соціальних мереж та інтернет-залежності підлітків.

^

автор
підпис

Cемінар-практикум для вихователів-методистівДНЗ

та заступників директорів НВК «школа-дитячий садок»

 
  Дитячий світ – це неповторна й самобутня країна малечі. Це той світ, у якому дитина живе у найважливіший період свого розвитку. Щоб дитина стала дійсно допитливою і прагнула одержувати нові знання сама, а не з примусу, надзвичайно важливо, щоб у процесі його виховання активно використовувалася проектна діяльність. 23 листопада 2016 року на базі ДНЗ №1 м.Сокаль відбувся семінар-практикум для вихователів-методистів ДНЗ та заступників директорів НВК «школа-дитячий садок» за темою «Забезпечення методичного супроводу формування базових якостей особистості дошкільників засобами реалізації літературних проектів». Учасники семінару-практикуму мали змогу розглянути дану тему, як теоретично так і практично. Питання реалізації розвитку потенційних можливостей дитини шляхом використання художнього слова із застосуванням технології проектної діяльності розкрила методист РМК Ірина Шукатка. У доступній цікавій ігровій формі подавалася інформація з даної теми. Проведені інтегровані заняття в молодшій групі на тему «Пригоди веселого  Колобка» (вихователь Конопко Т.В.) та в логопедичній групі на тему «Моє  місто» (вихователь Гнатів О.З.) показали результативність впровадження літературних проектів в роботі з дітьми. Вихователі розповіли про етапи реалізації творчої роботи із власного досвіду, роботи з батьками, а також продемонстрували творчість дітей та батьків.   
  Методист РМК Ірина Шукатка провела із слухачами ділову гру «Творчий педагог-творчі діти!». Для більшості слухачів тренінгу поняття «літературний проект» викликало інтерес та активне обговорення, так як художні твори залишають глибокий слід у свідомості дитини, сприяють розвитку добрих почуттів. У віршах та казках розквітає духовний світ дитини, розвивається ідеальний рівень її морального розвитку, здійснюється вплив на підсвідомість дитини.

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua