Відділ освіти Сокальської РДА
02:45, 28 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::25.11.2013
 
Новини
  
 

 Арт-терапія в дитсадку «Веселка»

    Базовий Компонент дошкільної освіти та сучасні програми зорієнтовані на педагога-новатора, здатного вносити у власну діяльність прогресивні ідеї, запроваджувати нововведення, винаходити щось корисне, нове. Саме такі прогресивні вихователі дошкільних навчальних закладів зібрались на засідання районної Школи перспективного педагогічного досвіду, яке відбувалось у дитсадку с. Реклинець 19 листопада 2013 року.
     Велика увага в роботі ШППД приділяється інноваційним технологіям в дошкільній освіті. Головною темою цьогорічних засідань,  за рекомендаціями методиста РМК  Тимошик М. П., було визначено питання використання елементів арт-терапії у роботі з дітьми дошкільного віку. Нова, цікава, багатопланова -  ця технологія викликала жвавий інтерес серед педагогів.  Про це йшлося на засіданні  ШППД у  ДНЗ с. Реклинець.
     Колектив справжніх професіоналів під керівництвом завідувача Мельник М. І. продемонстрував високий рівень  фахової майстерності.
     Виступ-презентація про те, як можна активно сприяти фізичному та духовному оздоровленню дитини засобами арт-терапії, який підготувала вихователь Владика Г. В. , був змістовним, цікавим та корисним для подальшої роботи всіх педагогів. Вона ознайомила присутніх з основними видами арт-терапії та можливостями їх практикування у дошкільних закладах.
     Досвідом використання казкотерапії у духовно-моральному розвитку дитини поділилась Білобран О. М., вихователь старшої групи. Вона провела  відкритий перегляд інтегрованої діяльності з дітьми на тему «Пригоди на зоряній галявині».
     Вихователі – учасники ШППД - дали високу оцінку педагогічній майстерності Білобран О. М., відзначили рівень володіння інноваційними технологіями та позитивний вплив арт-терапії на розвиток дошкільника. Вчитель початкових класів Реклинецької ЗШ І-ІІІ ст. Ілечко Олена Петрівна говорила про наявність системи у роботі вихователів з використання інноваційних технологій, що  забезпечує високий рівень підготовки дітей до шкільного навчання.
     Присутні мали можливість детально ознайомитись з елементами арт-терапії, обмінятись напрацюваннями по даній темі.
     Кожен учасник  Школи ППД  отримав методичні посібники з  рекомендаціями щодо використання елементів арт-терапії в забезпеченні фізичного та духовно-морального розвитку дошкільника.

 Наталія Шелемей – керівник Школи ППД.

^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua