Відділ освіти Сокальської РДА
22:19, 28 березня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::25.11.2014
 
Новини
  
 

З метою вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1923, 1946-1947 років в Україні у загальноосвітніх навчальних закладах Сокальського району протягом 17-21 листопада проведено:

- 22 листопада приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району; 

- проведено тематичні інформаційні хвилинки, радіолінійки „Жертви голодоморів та політичних репресій", «Голгофа голодної смерті», «На колінах стою перед вами – сповідаю жалобу свою»;

- 21 листопада проведено єдиний урок - пам’яті для учнів 1-4 та 5 -11 класів «Голодомор 1932-1933 років. Факти та наслідки»; 

- проведено виховні заходи (бесіди, уроки-реквієми, виховні години, години спілкування) «Цей трагічний 33-ій» «Голодомор в Україні і уроки історії: погляд молоді» та ін.;

- організовано книжкові експозиції, тематичні виставки, мемуарної літератури, художніх творів, які відображають події голодомору «Голодомор 1932-1933років. Україна пам’ятає»; 

- учні та педагоги шкіл м. Сокаля 21 листопада були учасниками акції з нагоди відзначення Дня гідності та свободи, а 22 листопада взяли участь в організації та проведенні вечора-реквієму, присвяченому пам’яті жертв голодомору та акції «Запали свічку»;

- учні та педагоги Великомостівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст-ліцей» взяли участь у загальноміському віче-скорботи;

- у школах району організовано перегяд художніх та документальних фільмів: «Час темряви», «Хлібна гільйотина», «Жнива розпачу». 

- у більшості шкіл району проведено шкільну акцію «Незабутки пам’яті»;

- для учнів 1-4 кл. та 5-11 кл. проведено шкільні конкури малюнків, листівок на тему “Україна пам’ятає”.

^

Відділ освіти Сокальської РДА

"Школи безпеки" на Сокальщині успішно стартували
 
   

   Слова античного мудреця «Швидше всього наздоганяє та небезпека, яку зневажають» стали основною думкою методичного заходу, який проведено з метою впровадження нового напрямку у сфері позакласної роботи.   
     У листопаді Сокальським районним методичним кабінетом організовано круглий стіл керівників шкіл, пріоритетним напрямком у системі позакласної роботи яких є напрям "Школа безпеки" на тему «Формування моделі «Школи безпеки» як опорного закладу з питань безпеки життєдіяльності та основ рятувальної с  прави в освітньому окрузі».
     У 2014/15 н.р. така діяльність розпочата у Белзькій, Сілецькій, Жвирківській, Стенятинській, Забузькій ЗШ І-ІІІ ст., Лучицькому НВК «ЗШ І-ІІІст. - дитячий садок» . Метою функціонування таких опорних шкіл в усіх освітніх округах є створення якісного навчального середовища та оригінальної сучасної системи позакласної роботи для того, щоб учні змогли отримати якісні знання, практичний досвід з безпечної поведінки у різних життєвих ситуаціях, навчитися надавати першу медичну допомогу та здобути досвід з основ рятувальної справи.
    Під час заходу керівники шкіл поділилися першим досвідом з питань організації гурткової роботи по напрямку «Школа безпеки», представили перспективний план створення навчального середовища та матеріально-технічної бази по напрямку, презентували моделі позакласної роботи по напрямку "Школа безпеки", подавали пропозиції щодо співпраці з організаціями, службами, які займаються безпекою громадян.
   Перші кроки зроблено: у названих школах викладаються спецкурси та працюють гуртки «Школа безпеки», «Основи домедичної підготовки», «Юний рятувальник» та інші. Розроблені власні моделі позакласної роботи, проведені перші заходи з навчань безпечної поведінки, оновлені навчальні стенди та створені нові кабінети, створені блоги для поширення інформації серед громади.
    Також на нараді були обговорені питання щодо участі команд шкіл у Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті - життя у безпеці» та щодо проведення районних змагань «Юний рятувальник».
    Розуміння того, що в сучасних умовах дуже важливо допомогти дітям здобути практичні навики безпечної поведінки у різних життєвих ситуаціях, є у кожного керівника школи. Тому «Школи безпеки» на Сокальщині повинні бути успішними осередками формування культури безпечної поведінки та підготовки юних рятувальників. 

Координатор проекту завідувач РМК Галина Гібляк




^

Відділ освіти Сокальської РДА


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua