Відділ освіти Сокальської РДА
02:07, 27 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::26.01.2017
 
Новини
  
26 січень 2017 року

 

 

Круглий стіл у музеї «Сокальщина
~1~ 22 січня українці відзначали державне свято – День Соборності України.
24 січня у історико-краєзнавчому  музеї «Сокальщина» було проведено засідання круглого столу «Сокальщина у вирі подій української революції 1917-1921 рр.: відомі та маловідомі факти», присвячений відзначенню початку 100-річчя української революції 1917-1921 рр.. Директор музею, Василь Левкович Волошин, розповів про заснування музею, а також представив виставку експозицій, присвячену подіям  революції на Сокальщині. Методист відділу освіти Рябова Оксана Миколаївна запросила присутніх до обговорення теми, наголосивши на тому, що події , які відбувались 100 років тому  мають своє продовження і сьогодні . Дискусія відбувалась за участі  Василя Левковича, співробітників музею та учителів історії району.  До розмови також долучився і голова «Просвіти» Сокальщини – Дацюк Ігор  Михайлович, який відзначив  важливість збереження археологічних та архітектурних пам’яток на території Сокальщини. Учасники круглого столу провели цікавий екскурс у минуле століття, висловили своє бачення подій революції, діяльності видатних діячів того часу, їх вплив на подальшу історію України. Наголосили педагоги і на вагомості вивчення історії рідного краю вже  з початків вивчення предмета. Активними при обговоренні були: Гущик М.П., Гоман Р.В., Закревська С.Р., Нестерук Н.Р., Джусь Л.В., Шевчук Л.В. та інші учителі району. Засідання круглого столу завершилось, але  спільна робота працівників музею та учителів буде надалі продовжуватись, бо ж «ніхто не буде захищати наші інтереси, окрім нас».



 


^

автор
підпис

 Виставка  «Трагічні скрижалі української науки»

 
26 січня у Сокальській Малій академії наук відбулося відкриття виставки «Трагічні скрижалі української науки». З вітальним словом звернулася до слухачів  Світлана Мусій, директор МАН, благословив захід отець Ярослав Кащук; також виступив автор тритомника нарисів «Нехай не гасне світ науки» Василь Шендеровський; до слова були запрошені Леся Ковалишин,
головний спеціаліст відділу освіти, Микола Пасько, голова районної ради.Присутні мали можливість розглянути портрети, прочитати короткі біографії українських вчених, репресованих, маловідомих, незаслужено забутих, які зробили вагомий внесок у світову науку.
Потім відбулася лекція, на тему "Вчені - вихідці з  Львівщини", яку провів провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор, дійсний член НТШ Василь Шендеровський.


^

автор
підпис

 Конкурс учнівських проектів з фізики «Фізика навколо нас» 

25 січня в Сокальській ЗШ І-ІІІ ст. №4 відбувся І (очний) етап конкурсу учнівських проектів з фізики в межах освітнього проекту «Фізика навколо нас». На Конкурс було подано 11 проектів, які презентували  учні 7-8 -х класів загальноосвітніх закладів. На очний етап конкурсу було відібрано 7 проектів, кожен з яких містив  велику дослідницьку та експериментальну роботу. На розсуд журі було представлено різні типи проектів:  інформаційно-пошукові, дослідницькі, міжпредметні, інформаційно-творчі, індивідуальні, групові.  Форму подання проекту учасники  Конкурсу обирали  самостійно: представляли презентацію отриманих  результатів; брали участь в обговоренні   та   узагальненні   отриманих результатів. Конкурсні роботи були оформлені у вигляді презентацій, відеороликів, буклетів, схем, таблиць, моделей та виготовлених приладів (наприклад – тепловий двигун майбутнього, саморобний вентилятор, весела іграшка).   При оцінюванні конкурсних робіт, члени журі враховували відповідність змісту презентації поставленим дидактичним цілям і завданням; дотримання прийнятих правил оформлення проекту та паспорту проекту; стислість і лаконічність викладу; аргументацію та практичність обраної теми; вміння презентувати проект; креативність виступу, результат проекту.
   За змістовність та цікаву форму узагальнення результатів журі відзначило роботи Войтович М. (Белзька ЗШ І-ІІІ ст.),  Панаса І.. (Карівська  ЗШ І-ІІ ст.).
     За  практичну спрямованість, дослідницький підхід до роботи журі відзначили  проекти  Луцко Б., Равлик Ю. (Двірцівський НВК «ЗШ І–ІІІ ст.. – дитячий садок»),  Вільчик О. (Великомостівська ЗШ І-ІІІ ст.); Лещак А. (Хоробрівська ЗШ І-ІІІ ст.).        За чіткість викладу, культуру мовлення  журі відзначили роботу наступних учнів: Безух А. (Сілецька ЗШ І-ІІІ ст. ім. Івана Климіва-Легенди); Цьона М. (Варязька ЗШ І-ІІІ ст.).Переможцями районного  етапу обласного  конкурсу учнівських проектів з фізики в межах освітнього проекту «Фізика навколо нас» стали  Войтович Михайло –учень 7 класу Белзької ЗШ І-ІІІ ст. з проектом «Дифузія в побуті» та Вільчик Олена учениця 8 класу Великомостівської ЗШ І-ІІІ ст. з проектом «Тепловий двигун майбутньогоВітаємо переможців та бажаємо перемоги на обласному етапі конкурсу.


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua