Відділ освіти Сокальської РДА
05:22, 13 травня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::26.10.2012
 
Новини
  
26 жовтень 2012 року

 

Семінар директорів у Стаївській ЗШ І-ІІст. імені Осипа Лещука

      Відповідно до планів роботи відділу освіти та методичного кабінету, 18 жовтня  2012р. у  Стаївській ЗШ І-ІІ ст. було проведено семінар директорів шкіл І-ІІ ст. на тему «Планування школи за стратегічною моделлю».      
       Метою семінару було: ознайомлення керівників шкіл з основами стратегічного управління та особливостями планування за стратегічною моделлю; надання практичних методичних порад з питань організації роботи над створенням програми розвитку школи; презентація досвіду керівників шкіл щодо проведення самоаналізу роботи школи.
      Директори шкіл взяли участь  методичному діалозі (проведений завідувачем РМК Г.Гібляк) «Основи стратегічного планування. Організація роботи над програмою розвитку школи», навчальному практикумі щодо використання  сучасних методик самоаналізу, в обговоренні  актуальних проблем, які стосуються планування розвитку шкіл району.
     Директор  Стаївської ЗШ І-ІІст. Ігнатюк М.Р.  провела самоаналіз роботи школи за останні 5 років (використовуючи сучасні методи самоаналізу) та презентувала Програму розвитку Стаївської ЗШ І-ІІст., яка розроблена за проектно-цільовим підходом. Документ охоплює усі напрямки роботи школи, зміст кожної 
   цільової програми містить чітко визначену мету, пріоритети розвитку, основні завдання та програму заходів на 2012-2017 роки. Учасники семінару високо оцінили високий рівень організації роботи колективу над створенням Програми розвитку та сучасний науковий підхід до розробки концепції, концептуальних ідей представленої програми розвитку, системність, цілісність у перспективному плануванні роботи школи.
      Директор школи представила учасникам семінару детальний SVOT-аналіз багатьох ділянок роботи школи, аргументувала вибір пріоритетів щодо розвитку школи  на наступний плановий період.
     Про позитивний досвід роботи з планування за стратегічною моделлю свідчила представлена учасникам семінару Виховна програма Стаївської ЗШ І-ІІст. (розділ програми розвитку). Даний документ є прикладом   сучасного підходу до організації виховання у школі; у ньому чітко визначено пріоритети виховання - духовне та національне виховання та задекларовано  розвиток закладу як громадсько-активного.
      Як результат роботи з реалізації цільових програм «Виховна програма», «Імідж школи», лідери учнівського парламенту Стаївської школи представили результати спільної роботи учнів, вчителів, громади села – створений герб школи. Новий шкільний символ містить основну філософію закладу -  пріоритети у роботі: компетентнісний підхід до навчання на основі особистісно-орієнтованого підходу; професійний розвиток вчителів  та активне впровадження інновацій; розвиток сучасної виховної системи на основі духовних, національних пріоритетів, музейної педагогіки; розвиток школи як громадсько-активної та соціокультурного центру села та інші.
   Як результат роботи  з розвитку музейної справи, як пріоритетного напрямку в позакласній роботі,  учасникам семінару організували екскурсію у шкільний музей ім.  Осипа Лещука (кер. Лотиш М.П.).
      Директори шкіл отримали змістовні  навчально-методичні матеріали, що допоможуть організувати роботу над створення програми розвитку школи. У посібнику «Планування роботи школи за стратегічною моделлю» подано теоретичні матеріали з проблеми стратегічного підходу до планування розвитку закладу освіти, 
 
  методичні рекомендації щодо організації роботи над програмою розвитку школи на основі  стратегічної моделі. У посібнику «Системний підхід до планування методичної роботи» розроблено методичні рекомендації щодо стратегічного планування роботи з професійного розвитку вчителів. Крім того, учасники семінару отримали: добірку діагностичних анкет для самооцінювання роботи школи; зразок програми розвитку школи; методичні матеріали щодо планування внутрішнього шкільного контролю на перспективу; тезарій термінів та понять з теми семінару; добірку сучасних методик колективного аналізу роботи школи; електронні методичні презентації «Робота над створенням програми розвитку школи», «»Робота над створенням річного плану роботи школи», «Планування роботи школи за стратегічною моделлю»; діагностичні анкети для самооцінки власної компетентності з планування школи; сценарій проведеного заходу.
      Підтвердженням великої уваги дирекції та педагогів до залучення батьків  у різних сферах життєдіяльності школи, стало проведене  родинне свято «Немає вищої святині як чисте сяйво доброти». У виховному святі взяли участь педагогічний та учнівські колективи, родини учнів та гості семінару.  Проведений на основі родинної етнопедагогіки, музейної духовної педагогіки захід, свідчить про позитивний  досвід школи щодо організації роботи у рамках діючого батьківського всеобучу «Родинні обереги».   Гості семінару відзначили творчий підхід організаторів,  високу активність  батьків учнів школи у вирішенні проблем виховання.
      Учасники семінару та гості відзначили  високу професійну компетентність, лідерські якості, науковий та інноваційний підхід в управлінській діяльності  директора  школи Ігнатюк Мирослави Володимирівни.
      Районний семінар було проведено на високому організаційному, науково- методичному  рівнях.  Захід  носив навчальний та  практичний характер. Результати семінару, відгуки його учасників, спілкування з педагогічним колективом, учнями, батьками  школи  підтвердили високий рівень, творчий  підхід при підготовці до семінару директора Стаївської ЗШ І-ІІст. Ігнатюк Мирослави Володимирівни та педагогічного колективу.
  

^

автор
підпис

Успішний старт Малої академії наук



    Ефективною формою роботи з обдарованими дітьми є залучення їх до турнірів з різних предметів. З року в рік Сокальські МАНівці успішно виступають на обласних і Всеукраїнських турнірах.


    Цьогоріч команда юних математиків Сокальської МАН ( керівник Кровіцька Лариса Ярославівна) та команда юних хіміків (керівник Філозоф Ганна Василівна) зайняли ІІІ місця в обласному етапі турнірів.


    Дипломом лауреата XV Національного конкурсу шкільних газет, що проходив у Миколаєві, нагороджена МАНівська газета «Інтелект» (керівник Краснова Ірина Миколаївна) .



Мусій Світлана Степанівна


методист Сокальської МАН


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua