Відділ освіти Сокальської РДА
22:39, 26 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::28.03.2016
 
Новини
  
 

День народження Афлатуна 

     
Відповідно до меморандуму про співпрацю у сфері дошкільної освіти між Міністерством освіти і науки України та міжнародною фундацією «Aflatoun International» (Нідерланди), з метою упровадження в навчально-виховний процес основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку в ДНЗ №5 м.Сокаля  впроваджується програма «Афлатот». Заняття за даною програмою апробовуються  з дітьми  старших груп з лютого місяця 2016 року. Вихователі  спрямовують свою  діяльність на  формування з дитячих років економічного мислення, поваги до людей, які вміють працювати в бізнесі, уміння орієнтуватися в рекламі, правильно, ощадливо, за призначенням витрачати кишенькові гроші, не купувати непотрібних речей, не заздрити придбанням однолітків, розраховувати на свої можливості. Батьки вихованців також ознайомлені з програмою «Афлатот» і залучаються до  виконання  певних завдань. А щоб малюкам було цікавіше, на заняття приходить казковий  герой  - зірочка Афлатун.  Діти разом з вихователями виготовили  коробки:  «Подорож з  Афлатуном», «Скарбничка Афлатуна», де складають  виготовлені ігри, поробки.17 березня 2016 року за участі дітей старших груп та їхніх батьків вперше відбулося свято «День народження Афлатуна». Діти вітали казкового героя піснями, хороводами. А батьки спекли смачний коровай і стали свідками нової доброї традиції у дошкільному закладі.

Методист РМК Ірина Шукатка

 



 


^

автор
підпис

ВІТАЄМО ПРИЗЕРА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗЕКОЛОГІЇ

З 21 по 25 березня у м. Вінниця відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Учень 11 класу Поторицької ЗШ І-ІІІ ступенів Козира Роман у складі команди збірної Львівської області  посів почесне ІІІ місце. Під час олімпіади учасники роз’язували складні тестові завдання, які виходили за межі шкільної програми та передбачали ґрунтовну підготовку по опрацюванню різних проблемних запитань екології, захищали  екологічні проекти.Роман успішно справився із завданнями , захистив екологічний проект  на тему «Перспективи отримання та використання біогазу в домашніх умовах» та гідно представив наш район на Всеукраїнському рівні. Вітаємо Романа та керівника проекту – вчителя біології та екології Батіг Олену Іванівну з перемогою на Всеукраїнському рівні та зичимо подальших успіхів!
Зажицька Г.М. – методист РМК


 


^

автор
підпис

Семінар музичних керівників

22 березня 2016 року на базі Ільковицького НВК «ЗШ І-ІІІ ст.  – дитячий садок» відбулось засідання методичного об’єднання музичних керівників ДНЗ на тему «Нові тенденції у розробці сценаріїв музично-театралізованих свят для дітей».   Музкерівник Христина Бабчук та  вихователь Олександра Музичук разом з дітьми старшо-середньої групи показали цікаве дитяче свято «Пригоди в Квітковому королівстві»,   яке базувалося на гарній ідеї, мало цікавий зміст, відповідало запитам і потребам дітей, демонструвало гуманні чесноти.  Керівник методоб’єднання Леся Пивоварчук під час роботи з кадрами організувала навчання   інтерактивних форм  роботи задля включення глядачів у процес, перевтілення, зображення різних характерів, різних моделей  відносин та поведінки. В тематичному обговоренні «за круглим столом» музкерівники дійшли до висновку, що визначна роль у проектуванні і проведенні дитячих свят у навчальному закладі належить саме музичному керівнику: він є ініціатором і автором проектів свят, є репетитором  концертних номерів, дизайнером святкового приміщення, розробником   моделей костюмів і т. д. А театралізація – це обов’язкова умова забезпечення видовищності  заходу й один з основних компонентів успіху святкового дійства; причому учасники свята повинні бути активними діячами і співтворцями свята, насамперед завдяки інтерактивним формам і прийомам.

Тимошик М.П. – методист РМК

 

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua