Відділ освіти Сокальської РДА
11:25, 25 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::30.10.2017
 
Новини
  
30 жовтень 2017 року

 

Семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Підготовка молодших школярів до життя в умовах сучасного інформаційного суспільства через курс «Основи медіаграмотності: взаємодія з медіа»

26 жовтня 2017 року у Сокальській СШ І-ІІІ ст..№3
відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Підготовка молодших школярів до життя в умовах сучасного інформаційного суспільства через курс «Основи медіаграмотності: взаємодія з медіа» (керівник Максимець В.С.).

На сучасному етапі гостро постало питання медіаосвіти, адже від якості отримуваної інформації залежить наше майбутнє. Уже на ранніх етапах свого життя дитина постійно змушена сприймати інформацію. Стає зрозумілим, що не лише кількість, а й якість інформації, яка надходить ззовні має дуже важливе значення, бо саме вона й формує майбутню особистість.

Які ж особистісні цінності переважають у дітей сьогодні? Який інформаційний простір навколо наших дітей? Які чинники впливають на внутрішній світ і поведінку дитини? На ці та інші питання учасники семінару шукали відповіді.
Методист РМК Кулик А.С. з присутніми педагогами провела тренінг на тему «Медіаосвіта вчителя в сучасній школі», метою якого було сприяння всебічній підготовці вчителя до безпечної й ефективної взаємодії із сучасною системою медіаосвіти.

Вікторія Станіславівна Максимець провела майстер- клас на тему «Фомування медіа компетентності молодших школярів».Засідання пройшло у цікавій та невимушеній атмосфері. Учасники семінару отримали чимало нових знань та навиків для втілення у повсякденну роботу з учнями.

^

автор
підпис

ПМО «Формування медіакомпетентностей через вдосконалення рівня володіння сучасними інформаційними технологіями»

25 жовтня відбулось ПМО «Формування медіакомпетентностей через вдосконалення рівня володіння сучасними інформаційними технологіями». Під час засідання учасники ознайомились із напрямками розвитку STEM – освіти в контексті Нової української школи, теоретичними основами особливостей використання інформаційно-комунікаційних технологій у процесі реалізації мети і завдань сучасної освіти. Керівник методичного об’єднання вчитель – методист Лагода Л.В. провела майстер-клас по створенню та веденню власних блогів. Також відбулось практичне заняття з елементами тренінгу з метою вдосконалення практичних умінь і навичок у користуванні пошуковими системами для отримання наукової інформації в процесі підготовки до уроку.
Практичне заняття провів керівник ІПМО Залівський І.А. (Ульвівський НВК «ЗШ І-ІІ ст. – дитячий садок»). В планах створення блогу вчителів природничого циклу Сокальщини з робочою назвою «ChemBioS».

^

автор
підпис

Формування комунікативної та соціальної компетентностей учнів шляхом проектних технологій»

4 жовтня пройшов cемінар вчителів ПМО «Формування комунікативної та соціальної компетентностей учнів шляхом проектних технологій», під час якого розглянули та обговорили такі теми як «Нова українська школа. Основні напрямки розвитку STEM – освіти»;
«Комунікативна компетентність, сутність поняття, шляхи та методи формування в процесі вивчення природничих дисциплін біологія, природознавство та хімія». Керівник ПМО вчитель-методист Гладиш Н,Р. (Волицька ЗШ І-ІІІ ст.) провела майстер - клас по методиці проектних технологій. Вчителі, які працюють в Малій академії наук учнівської молоді – Деленко С.П., Лемега І.П., Гудко Т.В. розповіли про предметні турніри та поділились досвідом підготовки учнів до участі в них, адже участь в них – це активний шлях вдосконалення комунікативної компетенції. Обговорили ідею методичної розробки карток-алгоритмів проектної роботи на допомогу учневі з програмного матеріалу 6-8 класів.

^

автор
підпис

Інтегровані проблемні методичні об’єднання – інноваційний напрямок методичної діяльності вчителів біології і хімії нашого району

Створення їх – вимога часу, оскільки проблема інтеграції знань є актуальною у сьогоденні.
У більшості навчальних закладах району, особливо в сільських школах, предмети біології і хімії викладає один спеціаліст, тому діяльність у інтегрованих ПМО дозволить вчителям ефективніше зосередитись на певній методичній проблемі та використовувати набуті теоретичні знання і практичні уміння при викладанні природничих предметів. Саме на такий підхід націлюють основні напрямки STEM-освіти.

23 жовтня відбулись 1 засідання ПМО вчителів біології і хімії, які обрали методичну тему «Формування предметної компетентності у вивченні біології і хімії через використання інтелектуально-динамічних ігрових технологій».

Педагоги ознайомились із творчою презентацією на тему «Нова українська школа. Перспективи розвитку STEM – освіти».Методист представила доповідь про наукові основи ігрових педагогічних технологій, що ґрунтуються на активізації та інтенсифікації діяльності учнів. Керівники ІПМО вчителі – методисти Кріцак Н.Я. (Варязька ЗШ І-ІІІ ст.), Думас М.П. (Волицька ЗШ І-ІІІ ст.) у своїх розповідях з використанням презентацій охарактеризували методику використання індивідуальних, групових та колективних квестів як різновиду динамічних ігрових технологій та провели майстер – клас у формі практичного заняття щодо формування вмінь складання завдань для проведення квестів з біології та хімії.

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua