Відділ освіти Сокальської РДА
00:24, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::31.05.2018
 
Новини
  
31 травень 2018 року

 

 

Підсумкове РМО вчителів інформатики
17 травня у Сокальській ЗШ І-ІІІ ст. №2 відбулося підсумкове РМО вчителів інформатики. Учасники  розглянули  нові програми для 10 класу. Програма має модульну структуру і складається з двох частин – базового та вибіркових (варіативних) модулів. Основою навчання інформатики в 10-11 класах є базовий модуль, зміст якого може бути розширений за рахунок вибіркових модулів. Методист районного методичного кабінету Білик Олеся Іванівна підбила  підсумки методичної діяльності вчителів інформатики. За час навчального року діяло два методичні об’єднання за темами «Формування медіакомпетентності учнів на уроках інформатики» та  «Форми і методи роботи з обдарованими дітьми на уроках інформатики" та творча група вчителів інформатики. Розповіла про результати участі учнів у районних та обласних олімпіадах, конкурсах; відзначила роботу вчителів та учнів Сокальського НВК «ЗШ І ст.-гімназія» ім.. Олега Романіва, Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2, Великомостівської ЗШ І-ІІІ ст.,  Переспівської ЗШ І-ІІІ ст., Сілецької ЗШ І-ІІІ ст. ім..І.Климіва-Легенди ,  Стаївської ЗШ І-ІІ ст. ім.О.Лещука, Боб`ятинського НВК "ЗШ І-ІІ ст.-дитячий садок«, Двірцівського НВК "ЗШ І-ІІІ ст.-дитячий садок". Учасники РМО визначили завдання на наступний рік та внесли пропозиції до роботи проблемних формувань.



 


^

автор
підпис

 

Районне методоб’єднання вчителів математики

10 травня у Сокальському НВК «ЗШ І ст.-гімназія» ім.. Олега Романіва відбулося підсумкове районне методичне об’єднання вчителів математики.Методист Білик Олеся Іванівна разом з вчителями обговорювали такі питання:  закінчення 2017-2018 н.р. та особливості проведення ДПА, ЗНО у закладах загальної середньої освіти у 9 та 11 кл.; підсумок роботи методичних об’єднань; аналіз олімпіад та конкурсів.Також виступила Галета Оксана Василівна, керівник творчої групи вчителів математики. Розповіла про результати роботи за рік. Учасниками творчої групи підготовлений   збірний завдань для 9 класу, зразки завдань для ДПА. Даний збірник буде представлений до схвалення на раді РМК.   Білик Олеся Іванівна показала презентацію про результати участі учнів в олімпіадах та конкурсах, змаганнях. Цьогоріч юні математики взяли участь у XX турнірі юних математиків імені М. Ядренка (ІІ місце), обласному дистанційному конкурсі «Крок до знань» (5 призерів), конкурсі Кенгуру (всеукраїнський-338  учасників та міжнародний етап- 383 учасника), у міжнародному  фіналі змагань з усного математичного рахунку Прангліміне-2018 україно-естонського проекту «Міксіке в Україні»,  звісно районна та обласна олімпіади. Варто відзначити вчителів та учнів Сокальського НВК «ЗШ І ст.-гімназія» імені Олега Романіва (12 призерів), Великомостівської ЗШ І-ІІІ ст. ( призерів), Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 (3 призера), Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №4, Борятинського НВК, Сілецької ЗШ І-ІІІ ст. (по 2 призери), Ванівського НВК, Дібровського НВК, Острівського НВК, Межирічанського НВК, Волицького ЗШ, Угніського ЗШ, Двірцівського НВК (по 1 призеру).Для кращої роботи з обдарованими дітьми працювало методичне об’єднання за темою «Використання інноваційних технологій для підвищення якості роботи з обдарованими дітьми». Результатом роботи є база завдань для підготовки до олімпіади, які використовують вчителі у своїй роботі. Під час роботи проблемного формування «Використання ІКТ технологій  для формування предметних компетенцій  учнів» учасники семінару створили базу вправ для 7 класу на платформі Lerningapps.org. У кінці семінару було проведено вихідне анкетування,з метою подальшого планування методичної роботи в районі з вчителями.


 


 



^

автор
підпис

 

РМО вчителів фізики

16 травня 2018 року у Сокальській МАН відбулося районне методичне об’єднання з фізики.  Засідання було проведено у цікавій ігровій формі. Учасники побували на інтегрованому уроці-подорожі, який провела Голуб Наталя Володимирівна та квест-уроці який підготувала Білик Олеся Іванівна. Подорож завела учителів у Північний Полюс, де треба було порахувати витрачене пальне, підготувати потрібні речі з собою, вивчити живі істоти, які мешкають там та відгадати фізична явища, які можна спостерігати на Північному Полюсі. Без труднощів не обійшлося: хто не взяв потрібних речей, могли не виконати останнього завдання подорожі. А під час квесту учасникам потрібно було добряче подумати: і про потужність, і про пошукові системи, і навіть про фізичну величину, яку підписують одиницями вимірювання. Проте це було лише півсправи, наступним кроком було відгадати загадку, яка знаходилась у зашифрованому місці. Завдання, яке давало можливість отримати найбільше балів - об’єднати усі відгадки одним словом.Не усі змогли перемогти, проте, об’єднатися в одну команду фізики цього року таки змогли. Тож бажаю усім гарного відпочинку, творчого натхнення та міцного здоров’я і не тільки влітку!На завершення усі вчителі обговорювали такі питання:  закінчення 2017-2018 н.р. та особливості проведення ДПА, ЗНО у закладах загальної середньої освіти у 9 та 11 кл.; ключові зміни в оновлених навчальних програмах 5-9 класів та нових програмах для 10-11 класів; підсумки методичної діяльності вчителів району та аналіз олімпіад та конкурсів. Під час навчального року педагоги набули практичних вмінь у складанні квестів, інтегрованих уроків,  онлайн-тестів, ребусів, кросвордів. Результативною була робота з обдарованими дітьми, гідно представили себе на обласній олімпіаді учні Савчинської ЗШ І-ІІІ ст., Сокальського НВК «ЗШ І ст.-гімназія» ім..Олега Романіва, Великомостівської ЗШ І-ІІІ ст. Проведений конкурс проектів, районний веб-квест «Фізика навколо нас». Гарного усім відпочинку.

 


^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua