Відділ освіти Сокальської РДА
14:31, 24 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


: новини ::31.10.2017
 
Новини
  
31 жовтень 2017 року

 

Семінар-практикум для вчителів англійської мови

27 жовтня 2017 року на базі Сокальської СШ I-III ст. №3 відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови, які викладають у 5-9 класах на тему «Системний підхід до планування збалансованих та змістовних уроків англійської мови, спрямованих на максимальне залучення учнів та забезпечення високого рівня продуктивних навичок. Нові програми з іноземних мов.» Учителі району мали змогу ознайомитись з основними змінами, яких зазнала нова програма з англійської мови. Семінар проводили Оксана Бережна, методист освітньо-методичного центру ДІНТЕРНАЛ-КНИГА (Львів) та Світлана Сорочинська, керівник освітньо-методичного центру ДІНТЕРНАЛ-КНИГА (Київ), які на практиці продемонстрували як автентичні джерела можуть стати найкращими помічниками вчителів на шляху реалізації нових цілей та завдань у процесі навчання, а також розвитку ключових компетентностей учнів, відображених у нових навчальних програмах.

 

^

автор
підпис

Школа педагогічної майстерності вчителів іноземної мови

Відповідно до річного плану роботи районного методичного кабінету 26 жовтня 2017 року на базі Сокальської СШ I-III ст. №3 відбулось засідання творчої групи вчителів іноземної мови.

Розпочалось засідання з обговорення наскрізних змістових ліній та реалізації компетентнісного підходу на уроках іноземної мови. Педагоги працювали у чотирьох групах відповідно до змістових ліній. Метою даного заходу було розробити методичні рекомендації на допомогу педагогам району у реалізації змістових ліній.

^

автор
підпис

Cемінар – практикум на тему «Формування ключових та предметних компетентностей учнів через удосконалення рівня володіння ІКТ учителями початкових класів»

Освіта має орієнтуватися на перспективи розвитку суспільства. А це означає, що в сучасній освіті необхідно застосовувати найновітніші інформаційні технології.

Створення добротного інформаційного середовища є ключовим завданням на шляху переходу до інформаційного суспільства.

25 жовтня 2017 року гостинно приймала вчителів початкових класів Сокальська ЗШ І-ІІІ ст..№2, які виявили бажання підвищити свій рівень володіння ІКТ під час відвідування семінару – практикуму на тему

«Формування ключових та предметних компетеностей учнів через удосконалення рівня володіння ІКТ учителями початкових класів» під керівництвом Мигасюка Володимира Івановича.

Методист РМК Кулик Анжела Станіславівна ознайомила присутніх з методичною презентацією «Нова українська школа. Роль ІКТ та шляхи удосконалення навичок роботи на ПК»

Мигасюк В.І. провів практичне заняття з елементами тренінгу з вдосконалення практичних умінь і навичок у користуванні пошуковими системами для отримання наукової інформації в процесі підготовки до уроку.

^

автор
підпис

Засідання проблемного методо”бєднання класних керівників

25 жовтня 2017 року відбулось засідання проблемного методо”бєднання класних керівників «Партнерство і співпраця школи з батьківською громадськістю в умовах освітньої та територіальної реформ»

Класні керівники проаналізували нормативні документи, які регламентують їх роботу у школі. Детальніше зупинились на розгляді «Закону України про освіту».

Друга частина засідання включала семінар-практикум на тему «Виховна система класу. Інноваційні моделі виховних систем». В рамках семінару-практикуму своїм досвідом поділились класні керівники:

Презентація досвіду «Родина – школа любові» Демченко С.Л. (Тартаківська ЗШ І-ІІІ ст.);

Презентація досвіду роботи Войславицької ЗШ І-ІІ ст. «Співпраця школи з громадськістю» Локач Г.В.

 

^

автор
підпис

Проблемне методичне об’єднання вчителів української мови та літератури
25 жовтня на базі Сокальського НВК «ЗШ І ст. – гімназія імені Олега Романіва» відбулоя методичне об’єднання вчителів української мови літератури на тему «Формування мовленнєвої компетентності на уроках української мови та літератури. На семінарі розглядалися такі питання: «Нова школа – простір освіти для сучасних українців.
Перспективи “Нової української школи”, яка базується на засадах компетентнісного підходу.
 Було зазначено, що формування ключових компетентностей вимагає інтегрованого змісту навчання, що сприяє усвідомленню між усіма предметами і поєднанню знань у різних сферах.
Методист Плюхін Любов провела практичне заняття щодо формування окремих компетентностей на уроках української мови та літератури в межах певної змістової лінії; підготувала вчителям методичні рекомендації щодо реалізації наскрізних ліній на уроках української мови та літератури. На семінарі обговорювалися ключові проблеми, пов’язані з впровадженням компетентнісного навчання у практику сучасної освіти.

^

автор
підпис

Семінар-практикум з географії

23 жовтня на базі Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 відбувся семінар-практикум учителів географії, які працюють у проблемному методичному об`єднанні «Формування ІКТ грамотності учителів географії». Методист РМК Рябова Оксана виступила із творчою презентацією основ Нової української школи та ознайомила присутніх педагогів із планом роботи даного методичного об`єднання учителів. Майстер-клас на тему «Використання хмарних технологій на уроках географії» провела вчитель Савчинської ЗШ І-ІІІ ст. Лагода Леся Василівна. Семінар був цікавим та корисним для учителів.

^

автор
підпис

Семінар-практикум учителів історії

24 жовтня відбулося засідання проблемного методичного об`єднання «Формування навиків проведення інтегрованих уроків» учителів історії в Сокальській ЗШ І-ІІІ ст. №4. Творчу презентацію основ стандарту Нової української школи представила завідуюча РМК Гібляк Галина Василівна. Також Галина Василівна звернула увагу вчителів і на реформи в освіті та до чого готуватися надалі учителю. Методист РМК Рябова Оксана підготувала методичну презентацію «Інтегровані уроки історії» та провела методичний діалог з педагогами щодо впровадження інноваційних технологій на уроках історії та різновиди інтегрованих уроків. Вчитель історії Варязької ЗШ І-ІІІ ст. Закревська Світлана Романівна ознайомила учителів з технологією проведення інтегрованих уроків в процесі організації пізнавальної діяльності учнів. Учасники семінару почерпнули багато цікавої та змістовної інформації з даної науково-методичної теми.

^

автор
підпис


Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua